Ozdravný pobyt s chlorellou v Třeboni. Superpotravinu dostanete na talíři i v procedurách

Zázračná řasa chlorella nepřestává fascinovat svými pozitivními účinky na lidských organismus. Zásobuje nás antioxidanty, reguluje hladinu cholesterolu, čistí trávicí ústrojí a funguje taktéž jako prevence rakoviny. Právě pro tyto zázračné vlastnosti si ji třeboňský hotel Zlatá hvězda vybral jako hlavní podzimní téma a vytvořil speciální balíček „Ozdravný pobyt s chlorellou“.

Unikátní řasu tu využívají při wellness procedurách v novém Spa, a také v hotelové kuchyni, kde je pro hosty je připraveno působivé chlorellové menu. Pojďme si ho představit. V nabídce šéfkuchaře Adama Furthnera najdete kupříkladu chlorellovou pěnu s avokádem a okurkou na pečeném toastu, tatarák z uzeného kapra s chlorellovou emulzí a chlebovými chipsy či pošírovaný filet z candáta na víně, podávaný s bylinkovými brambory a chlorelovou omáčkou. Chuťově překvapí také carpaccio z hovězí svíčkové s chlorellovým olejem.

V nově otevřeném Wellness & Spa Hvězda si pak hosté mohou dopřát například chlorelovou masáž zad a šíje, chlorellovou koupel či vyzkoušet chlorellový peeling, který se aplikuje před použitím parní lázně.


Možná vám vrtá hlavou, proč této řase věnují v hotelu Zlatá hvězda a v jeho novém Spa takovou pozornost? Důvod je jednoduchý. Tato životadárná mikrořasa se v Třeboni pěstuje už dlouhé půl století. A to v unikátním kaskádovém kultivačním systému, který zde vytvořili vědci z Laboratoře řasových biotechnologií Mikrobiologického ústavu Akademie věd.

A proč je tato sladkovodní řasa řazena mezi superpotraviny? Především pro své nutriční složení a detoxikační účinky. Je totiž bohatá na minerály a bílkoviny, pomáhá čistit organismus od těžkých kovů, podporuje imunitu a příznivě působí na správnou činnost trávení. Obvykle ji lidé konzumují ve formě tablet, ale jak ukazuje třeboňský šéfkuchař Adam Furthner, lze s ní také překvapivě dobře vařit. K tomu šéfkuchař využívá sušenou chlorelu v sypké formě.

You may also like...