Emirates přidává vzhledem k rostoucí poptávce další dva lety do Austrálie

Letecká společnost Emirates učinila další významný krok k obnovení své kapacity v Austrálii, oznámila rozšíření svých služeb do dvou velkých měst, jmenovitě Sydney a Melbourne. Aerolinka rovněž obnoví lety do Christchurch na Novém Zélandu, a to právě přes Sydney, čímž Australanům nabídne novou cestu přes transtasmánskou trasu.

Od 26. března se počet letů mezi dubajským uzlem společnosti Emirates přes Singapurem do Melbourne zvýší ze dvou na tři denně, přičemž od 1. května bude zahájena také třetí přímá linka do Sydney. Zvýšení počtu spojů následuje po nedávném oznámení letecké společnosti o zdvojnásobení denních letů do Brisbane, které začne 1. června. Toto významné posílení přichází v dalším rušném období letecké dopravy a v období, kdy letecká společnost nadále potvrzuje svůj trvalý závazek rozšiřovat své služby do a z Austrálie. Obě linky budou provozovány letounem Boeing-777 300ER v konfiguraci tří letových tříd.

Do poloviny roku bude Emirates provozovat do Austrálie 63 letů týdně s kapacitou více než 55 000 cestujících. V Melbourne a Sydney tak budou lety na úrovni před pandemií, což je významný milník v obnovení služeb aerolinky v Austrálii. Cestujícím společnost poskytne ještě lepší přístup do a z Austrálie, současně však také posiluje obchodní a podnikatelské příležitosti díky 22tunové kapacitě nákladního letadla Boeing 777-300ER.

Nově obnovená třetí linka mezi Dubají a Melbourne znamená, že společnost Emirates nabízí novou možnost spojení mezi Singapurem a Melbourne, která uspokojí silnou poptávku mezi oběma městy a zároveň nabídne zákazníkům své charakteristické prémiové produkty a služby. Linka do Christchurch přes Sydney, která začne létat26. března, nabídne cestujícím mezi oběma městy spojení vlajkovou lodí Emirates, tj. letounem A380.

Adnan Kazim, obchodní ředitel společnosti Emirates Airline, řekl: „Díky přidání třetí denní linky do Sydney a Melbourne nabídneme za rok více než 500 000 dalších míst do a z Austrálie. Obnovení provozu v těchto dvou městech na frekvenci před pandemií je fenomenálním milníkem v obnově kapacity v Austrálii a je důkazem našeho dlouhodobého závazku létat do tohoto regionu.

„Již více než 25 let, od našeho prvního letu do Melbourne v roce 1996, poskytujeme služby pro Austrálii. Za tu dobu jsme přepravili více než 40 milionů cestujících a pokračovali v letech do Austrálie i během pandemie. I nadále zaznamenáváme značnou poptávku po našich službách, a proto se snažíme cestujícím nabídnout více cestovatelských možností včetně naší nové kabiny Premium Economy, kterou nabízíme v Austrálii jako na jednom z prvních trhů.“

Generální ředitelka letiště Melbourne Lorie Argusová říká: „Jsme nadšeni, že společnost Emirates posiluje své závazky vůči Melbourne. Obnovení linky z Melbourne do Singapuru znamená, že Emirates bude z Melbourne provozovat tři lety denně, čímž se vrátí na úroveň kapacity z doby před nástupem onemocnění Covid-19. Je to skvělá zpráva pro zákazníky, protože poskytuje dodatečnou kapacitu pro silnou poptávku, kterou zaznamenáváme po cestách z Melbourne do Evropy a Asie, ale ipro vývozce ze státu Victoria, protože letadlo Boeing 777-300 poskytuje další možnosti nákladní dopravy do Asie a na Blízký východ.“

Dodatečnou kapacitu na lince ze Sydney do Dubaje velmi vítáme, zákazníci díky tomu také získají přístup k rozsáhlé síti společnosti Emirates,“ uvádí Geoff Culbert, výkonný ředitel Letiště Sydney Airport. „Tyto dodatečné lety jsou důležitým krokem k oživení mezinárodní letecké dopravy v Austrálii. Díky tomu bude uspokojena vysoká poptávka zákazníků. Je skvělé vidět, že turisté i Australané budou mít k dispozici větší výběr, a to již od začátku letních měsíců v Evropě a zimních školních prázdnit v Novém Jižním Walesu. Máme radost, že po tříleté přestávce se vrací A380 na transtasmánskou trasu. Tímto krokem se navýší kapacita míst, která uspokojí velký zájem o cestování mezi Sydney a Novým Zélandem.“

Foto: Emirates

You may also like...