Makro Akademie vaří pro hvězdy hudebního festivalu Rock for People

Jubilejní 30. ročník festivalu Rock for People v Hradci Králové přináší kromě hudebních také výjimečné gastronomické zážitky. Festival očekává rekordních 50 tisíc fanoušků a hostí přes 150 interpretů z celého světa včetně Linkin Park, Guns N’ Roses nebo Slipknot. O catering a gastronomický V.I.P. servis se letos poprvé postará tým Makro Akademie, který během pěti festivalových dní naservíruje jídla pro více než 1800 lidí denně a zpracuje stovky kilogramů surovin z makro ČR.

„Připravili jsme 120 litrů omáčky na kung pao, 90 litrů omáčky do Boeuf Bourguignon a použili jsme 350 kilogramů hovězího chuck rollu,“ upřesňuje manažer Makro Akademie Jan Gavenda. „Každá kapela má jiné požadavky – někdo chce pouze čerstvé ovoce, jiný rare steak. Pracovali jsme s detailními a zcela konkrétními mnohastránkovými listy požadavků. Je vidět, že kapely se o sebe maximálně starají. Vědí, že jídlo je nejen o zážitku, ale dodává potřebou energii a kondici. Díky zázemí makro umíme dodat prakticky cokoliv v požadované kvalitě. Jsme připraveni.“ 

Hudebníci, produkční týmy i hosté se mohou těšit na hovězí Bourguignon, grilované souvlaki, francouzskou cibulačku, šťavnatou pečeni nebo pestrá vegetariánská jídla a dezerty. V nabídce nechybí ani vybrané suroviny splňující specifické požadavky jednotlivých kapel. Na místě se o hladký chod cateringu postará tým čtyřiceti lidí včetně zkušených kuchařů Dominika Unčovského a Lukáše Čarného, úřadujících vítězů národního kola prestižní kulinářské soutěže Bocuse d’Or. Přípravy na akci zabraly více než měsíc, samotná kuchařská práce v Makro Akademii začala několik dní před festivalem.


„Vařit pro hudební hvězdy z celého světa je výzva, ale i pocta. Pět dní v intenzivním provozu, stovky porcí denně a extrémní nároky na kvalitu i logistiku – to je zkouška i pro špičkový tým Makro Akademie. Ale o to víc nás těší, že můžeme nabídnout to nejlepší, co umíme,“
říká Lukáš Čarný, šéfkuchař Makro Akademie. 

Důraz je kladen i na špičkovou kvalitu surovin a dodržení všech hygienických standardů. Veškeré potraviny byly do festivalového areálu přepravovány za přísného dodržení teplotního řetězce a ihned zpracovávány v zázemí vybaveném profesionální gastronomickou technologií. Makro tak garantuje, že i v náročných podmínkách velkého venkovního festivalu zůstává vysoká kvalita jídel naprostou samozřejmostí.

You may also like...