Resort Český les přivítal nového šéfkuchaře a představil podzimní menu
Resort Český les oznamuje novou gastronomickou koncepci pod taktovkou šéfkuchaře Radka Kotlána. Jeho vizí je nabídnout hostům restaurace Hvozd kuchyni ukotvenou v regionu, založenou na sezónních a lokálních surovinách a servírovanou s lehkostí a moderním nápadem.
Od rodinného stolu po hotelové ikony
Kotlánova cesta k profesionálnímu vaření začala doma. „Počátky mého vaření sahají do útlého dětství. Pocházím z velké rodiny, takže dveře se u nás netrhly. S nadsázkou lze říct, že maminka vycházela z kuchyně pouze do zahrady, kde pěstovala všechnu možnou zeleninu a ovoce. Brzo mě přestalo bavit jenom se jí koukat pod ruce a začal jsem vařit sám,“ vzpomíná Kotlán.
Během dvaceti let prošel špičkovými hotely i restauracemi v České republice, Rakousku i Německu. Působil taky mimo jiné tři roky na pozici šéfkuchaře v legendárním Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. Své mnohaleté zkušenosti teď přenáší do Resortu Český les, aby hostům nabídl precizní, čistou a přístupnou gastronomii.





Inspirace lesem
První Kotlánovo menu v restauraci Hvozd je oslavou podzimu. Stojí na českých surovinách, ale nebojí se jemných odboček. Kulinární highlighty sezóny tvoří marinovaný pstruh lososovitý s hořčično-medovou omáčkou s nádechem pomeranče, jelení pečeně se svíčkovou omáčkou, kuřecí roláda s ricottou a sušenými rajčaty, telecí řízek na másle s bavorským bramborovým salátem, hovězí guláš se špekovými knedlíky nebo vepřová panenka s ragú z lišek.
Uvolněné prostory restaurace Hvozd přirozeně zapadají do okolní přírody Českého lesa. Interiér pracuje s přírodními materiály a kuchyně pod novým vedením Radka Kotlána reflektuje totéž – čistotu, jednoduchost a autenticitu.