Restaurace ZEM představuje pop-up večeři Four Hands Dinner
Restaurace ZEM zve 5. června na pop-up večeři Four Hands Dinner pod vedením Chef de Cuisine Libora Kristofčáka a hostujícího šéfkuchaře Ondřeje Moliny. Speciální šestichodové menu vzdává hold jaru, udržitelnosti, lokálním surovinám a nápaditosti.
„Spolupráce s Ondřejem byla přirozená. Záleží nám na původu surovin, a především na tom, jak je proměnit v něco zábavného, kreativního a plného chuti,“ říká Chef de Cuisine restaurace ZEM Libor Kristofčák.
„Tímto pop-upem chceme oslavit jaro a podělit se o to, co na jídle milujeme nejvíc: respekt k přírodě, radost z procesu a chuť, která mluví sama za sebe.,“ dodává Ondřej Molina.
Hosté se mohou těšit odvážné kreace, které přetváří známé chutě a zároveň minimalizují plýtvání. Nebudou chybět oblíbené jarní stálice včetně chřestu, rebarbory, jehněčího a medvědího česneku, překvapivé fermentace a nečekané detaily jako je jablečný kaviár. Mezi hlavní taháky menu patří uzené kuřecí stehno s paštikou z kachních jater a domácím XO gelem, netradiční smažák s vepřovýma ušima a květy bezu a bao variace na klasické kuře na paprice.




Four Hands Dinner: Libor Kristofčák x Ondřej Molina
Termín: čtvrtek 5. června
Cena: 4590 Kč za osobu
Počet míst je omezen, rezervace předem nutná na čísle +420 227 344 900.