Společnost NIKON představila novinky pro letošní rok

Na tiskové konferenci ve Foru Karlín představila společnost Nikon nový fotoaparát a dva profesionální teleobjektivy jako novinky pro rok 2020. Výkonná digitální jednooká zrcadlovka, která kreativním fotografům nabízí vše, co od fotoaparátu s obrazovým polem ve formátu kinofilmu požadují. D780 je spolehlivý partner pro sebevědomé tvůrce na celém světě. Pořizuje videa stejně brilantně jako fotografie.

Odolný fotoaparát D780 má rychlý samostatný hybridní systém automatického zaostřování pro režim živého náhledu a rychlý a výkonný 51bodový systém automatického zaostřování s fázovou detekcí pro fotografování s využitím hledáčku. Při práci v režimu živého náhledu mají fotografové a kameramani k dispozici stejný systém automatického zaostřování jako v uznávaném fotoaparátu mirrorless Nikon Z 6. Zaostřování s detekcí očí umožňuje sledovat výrazy tváří a automatické zaostřování při nízké hladině osvětlení podporuje spolehlivé zachycení objektu až do hladiny osvětlení -6 EV. Při fotografování s využitím hledáčku mohou fotografové využívat výkonnou funkci sledování a rychlé přepínání mezi pokročilými režimy AF.

K univerzálnosti tohoto fotoaparátu přispívají i vysoké snímací frekvence: až 7 sn./s při fotografování s využitím hledáčku a 12 sn./s v režimu bezhlučného fotografování v živém náhledu. K dalším skvělým vlastnostem patří mimořádně krátký čas závěrky 1/8 000 s, umožňující flexibilní synchronizaci s blesky Nikon Speedlight. Na druhou stranu lze čas prodloužit až na 900 s, při kterých lze dokonale zachytit dramatické světelné stopy či noční panoramata.

Filmaři si zamilují kvalitu videí, které lze s fotoaparátem D780 dosáhnout. Fotoaparát pomocí obrazového snímače s rozlišením 6K vytváří stopáž s extrémně vysokým rozlišením 4K/UHD při frekvenci 30p/25p/24p bez výřezu. Kameramani také mohou zaznamenávat bohatou stopáž HDR HLG na externí záznamové zařízení a zobrazovat ji přímo v kompatibilním televizoru nebo monitoru.

Dále Nikon představuje dva nové profesionální teleobjektivy se zoomem. Objektiv AF-S NIKKOR 120–300 mm f/2,8E FL ED SR VR je určen pro digitální jednooké zrcadlovky a NIKKOR Z 70–200 mm f/2,8 VR S pro fotoaparáty mirrorless Nikon Z. Tyto odolné teleobjektivy se zoomem zvyšují laťku v oboru konstrukce objektivů. Jejich optický výkon je srovnatelný s objektivy s pevnou ohniskovou vzdáleností.

Ať už fotografujete na sportovištích či venku v temné noci, vyniká objektiv AF-S NIKKOR 120–300 mm f/2,8E FL ED SR VR svou mimořádnou rozlišovací schopností a výkonem automatického zaostřování. Tento pozoruhodný objektiv také přivádí do života dlouho očekávaný rozsah ohniskových vzdáleností. Fotografové s digitálními jednookými zrcadlovkami, kteří chtějí fotografovat na 300 mm, již nejsou odkázáni na jedinou ohniskovou vzdálenost. A nemusí riskovat ztrátu optického výkonu při použití kombinace objektivu se zoomem s připojeným telekonvertorem.

Objektiv NIKKOR Z 70–200 mm f/2,8 VR S pro fotoaparáty mirrorless s vysokou světelností je druhým z trojice objektivů pro fotoaparáty mirrorless Nikon. Ať už fotografujete sport, akce nebo reportáže, tento teleobjektiv se zoomem řady S má vše potřebné pro fotografie i videa. Zaostřování je rychlé, plynulé a bezhlučné. Ostrost celého snímku je vynikající – i při fotografování s plně otevřenou clonou. Podařilo se nám téměř odstranit změny ohniskové vzdálenosti při zaostřování zaznamenávaného videa.

Další informace na www.nikon.cz

You may also like...