Velikonoční gurmánské zážitky v Pytloun Restaurants: jarní menu plné tradic i kreativity

Designová restaurace Talíř na Václavském náměstí, romantická zámecká restaurace Chateau Ctěnice v Zámeckém areálu Ctěnice na okraji Prahy, restaurace Rendlík zasazená do kouzelného prostředí Krušných hor poblíž zříceniny hradu Hasištejn, nedávno rozšířená restaurace Končina v horském středisku Harrachov v Krkonoších a stylová restaurace Zlatý kohout v Liberci, která byla jako jedna ze dvou restaurací v Libereckém kraji zařazena do prestižního gastronomického průvodce Gault&Millau – všechny tyto podniky, patřící do skupiny PYTLOUN RESTAURANTS, zvou hosty na mimořádné velikonoční menu, které oslavuje příchod jara a tradiční svátky formou kreativní a moderní gastronomie. Pět restaurací v různých lokalitách České republiky nabízí jedinečné degustační zážitky, které kombinují čerstvé sezonní suroviny s tradičními velikonočními chutěmi.

Kuchařský tým pod vedením šéfkuchaře Denise Wágnera v restauracích Talíř, Chateau Ctěnice, Rendlík a Končina, a šéfkuchař Jan Martínek v restauraci Zlatý kohout v Pytloun Grand Hotelu Imperial, připravili menu, která reflektují jarní svěžest a bohatství lokálních surovin. Od horských restaurací, přes Liberec až po pražské podniky, každá restaurace nabízí originální pohled na velikonoční gastronomii.

Velikonoce jsou svátky jara, nových začátků a oslav hojnosti. Příroda se probouzí, louky se zelenají a na stolech se objevují svěží chutě sezónních surovin. Naše velikonoční menu je inspirované právě těmito dary přírody a přináší lehkost, svěžest i tradiční chutě, které k těmto svátkům neodmyslitelně patří,“ říká Jan Martínek, šéfkuchař restaurace Zlatý kohout. „Pečlivě jsme pro vás vybrali ty nejlepší suroviny, které v sobě spojují jarní svěžest, tradici i prvotřídní chutě. Dopřejte si pohoštění, které rozzáří vaše smysly a zahřeje srdce,” dodává šéfkuchař Denis Wágner. 

Restaurace Talíř (Praha)

Jarní gourmet menu v Talíři, 10.4. – 30.4 2025 / 12:00 – 22:00 hod

  • Předkrm: Králičí rillettes s červeným rybízem a kandovanou hruškou nashi
  • Polévka: Krém z medvědího česneku s raviolou a créme fraiche
  • Hlavní chod: Bramborové gnocchi s králičím hřbetem, medvědím česnekem a sýrem Grana Padano
  • Jehněčí roláda na rozmarýnu, máslová bramborová kaše, velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem
  • Dezert: Velikonoční máslový mazanec s mandlemi, omáčka z bílé čokolády s vůní vaječného likéru, višně, karamel 

Restaurace Chateau Ctěnice (Praha – Vinoř):

Velikonoční gurmánský zážitek, 10. 4.–30. 4. 2025 12:00–21:00 hod

  • Předkrm: Králičí terinka s rebarborovým chutney, a dipem z medvědího česneku, kapustičky, mungo klíčky
  • Hlavní chod: Jehněčí roláda na rozmarýnu, máslová bramborová kaše, velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem
  • Bramborové gnocchi s králičím hřbetem a medvědím česnekem a sýrem Grana Padano
  • Supréme z perličky s hráškovým pyré, šťouchané brambory se špenátem, vinná omáčka
  • Hamburger s trhanou zvěřinou, červené zelí, brusinky a bbq omáčka, bramborové chipsy a koktejlový dip
  • Dezert: Velikonoční máslový mazanec s mandlemi, omáčka z bílé čokolády s vůní vaječného likéru, višně, karamel 

Restaurace Končina (Harrachov, Krkonoše)

Velikonoce na horách, 1. 4.–30. 4. 2025 12:00–22:00 hod

  • Předkrm: Avokádový mousse s růžovým pepřem podávaný na křupavém toastu, zdobený ředkvičkou
  • Polévka: Špenátový krém s krupicovým nokem a máslovými krutony
  • Hlavní chod: Marinované kuřecí prso na bylinkách, podávané s lehkým salátkem
  • Pečená jehněčí plec s medvědím česnekem a jarní nádivkou, šťouchané brambory
  • Ratatouille podávané na lůžku z quinoi, doplněná bylinkami
  • Tortilla s kuřecím masem, salátkem a zakysanou smetanou
  • Dezert: Mazaneček s hruškovou marmeládou a čerstvou jahodou, politý čokoládou 

Restaurace Rendlík (Krušné hory)

Chuť Velikonoc, 1. 4.–30. 4. 2025 12:00–21:30 hod

  • Polévka: Hráškový krém s vůní máty a sýrová bruschetta
  • Hlavní chod: Mladé kuřátko pečené na medvědím česneku s jarní nádivkou, ragú z fazolek a bramborový gratin s libečkem
  • Dezert: Vanilkový řez s čokoládovou drobenkou a omáčkou z vaječného likéru s borůvkami 

Restaurace Zlatý kohout (Liberec)

Velikonoční hostina plná jarních chutí, 1. 4.–30. 4. 2025 ne–čt 18:00–21:30 hod, pá–so 17:00–21:30 hod

  • Předkrm: Lahodný a voňavý krém z pečeného česneku podávaný s křupavými bylinkovými krutony
  • Svěží kombinace jarního hrášku a křupavých ředkviček, doplněná jemným kozím sýrem
  • Hlavní chod: Jemné kroketky z čerstvého pstruha, servírované s lahodnou bylinkovou omáčkou a hladkým celerovým pyré
  • Šťavnaté pečené kuřátko doprovázené jemnou bramborovou kaší s petrželí, bylinkovou nádivkou a česnekem
  • Dezert: Osvěžující dezert s rebarborovým twistem, který přináší novou dimenzi klasického tiramisu

You may also like...