Velikonoční gurmánské zážitky v Pytloun Restaurants: jarní menu plné tradic i kreativity
Designová restaurace Talíř na Václavském náměstí, romantická zámecká restaurace Chateau Ctěnice v Zámeckém areálu Ctěnice na okraji Prahy, restaurace Rendlík zasazená do kouzelného prostředí Krušných hor poblíž zříceniny hradu Hasištejn, nedávno rozšířená restaurace Končina v horském středisku Harrachov v Krkonoších a stylová restaurace Zlatý kohout v Liberci, která byla jako jedna ze dvou restaurací v Libereckém kraji zařazena do prestižního gastronomického průvodce Gault&Millau – všechny tyto podniky, patřící do skupiny PYTLOUN RESTAURANTS, zvou hosty na mimořádné velikonoční menu, které oslavuje příchod jara a tradiční svátky formou kreativní a moderní gastronomie. Pět restaurací v různých lokalitách České republiky nabízí jedinečné degustační zážitky, které kombinují čerstvé sezonní suroviny s tradičními velikonočními chutěmi.
Kuchařský tým pod vedením šéfkuchaře Denise Wágnera v restauracích Talíř, Chateau Ctěnice, Rendlík a Končina, a šéfkuchař Jan Martínek v restauraci Zlatý kohout v Pytloun Grand Hotelu Imperial, připravili menu, která reflektují jarní svěžest a bohatství lokálních surovin. Od horských restaurací, přes Liberec až po pražské podniky, každá restaurace nabízí originální pohled na velikonoční gastronomii.
„Velikonoce jsou svátky jara, nových začátků a oslav hojnosti. Příroda se probouzí, louky se zelenají a na stolech se objevují svěží chutě sezónních surovin. Naše velikonoční menu je inspirované právě těmito dary přírody a přináší lehkost, svěžest i tradiční chutě, které k těmto svátkům neodmyslitelně patří,“ říká Jan Martínek, šéfkuchař restaurace Zlatý kohout. „Pečlivě jsme pro vás vybrali ty nejlepší suroviny, které v sobě spojují jarní svěžest, tradici i prvotřídní chutě. Dopřejte si pohoštění, které rozzáří vaše smysly a zahřeje srdce,” dodává šéfkuchař Denis Wágner.
Jarní gourmet menu v Talíři, 10.4. – 30.4 2025 / 12:00 – 22:00 hod
- Předkrm: Králičí rillettes s červeným rybízem a kandovanou hruškou nashi
- Polévka: Krém z medvědího česneku s raviolou a créme fraiche
- Hlavní chod: Bramborové gnocchi s králičím hřbetem, medvědím česnekem a sýrem Grana Padano
- Jehněčí roláda na rozmarýnu, máslová bramborová kaše, velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem
- Dezert: Velikonoční máslový mazanec s mandlemi, omáčka z bílé čokolády s vůní vaječného likéru, višně, karamel
Restaurace Chateau Ctěnice (Praha – Vinoř):
Velikonoční gurmánský zážitek, 10. 4.–30. 4. 2025 12:00–21:00 hod
- Předkrm: Králičí terinka s rebarborovým chutney, a dipem z medvědího česneku, kapustičky, mungo klíčky
- Hlavní chod: Jehněčí roláda na rozmarýnu, máslová bramborová kaše, velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem
- Bramborové gnocchi s králičím hřbetem a medvědím česnekem a sýrem Grana Padano
- Supréme z perličky s hráškovým pyré, šťouchané brambory se špenátem, vinná omáčka
- Hamburger s trhanou zvěřinou, červené zelí, brusinky a bbq omáčka, bramborové chipsy a koktejlový dip
- Dezert: Velikonoční máslový mazanec s mandlemi, omáčka z bílé čokolády s vůní vaječného likéru, višně, karamel
Restaurace Končina (Harrachov, Krkonoše)
Velikonoce na horách, 1. 4.–30. 4. 2025 12:00–22:00 hod
- Předkrm: Avokádový mousse s růžovým pepřem podávaný na křupavém toastu, zdobený ředkvičkou
- Polévka: Špenátový krém s krupicovým nokem a máslovými krutony
- Hlavní chod: Marinované kuřecí prso na bylinkách, podávané s lehkým salátkem
- Pečená jehněčí plec s medvědím česnekem a jarní nádivkou, šťouchané brambory
- Ratatouille podávané na lůžku z quinoi, doplněná bylinkami
- Tortilla s kuřecím masem, salátkem a zakysanou smetanou
- Dezert: Mazaneček s hruškovou marmeládou a čerstvou jahodou, politý čokoládou
Restaurace Rendlík (Krušné hory)
Chuť Velikonoc, 1. 4.–30. 4. 2025 12:00–21:30 hod
- Polévka: Hráškový krém s vůní máty a sýrová bruschetta
- Hlavní chod: Mladé kuřátko pečené na medvědím česneku s jarní nádivkou, ragú z fazolek a bramborový gratin s libečkem
- Dezert: Vanilkový řez s čokoládovou drobenkou a omáčkou z vaječného likéru s borůvkami
Restaurace Zlatý kohout (Liberec)
Velikonoční hostina plná jarních chutí, 1. 4.–30. 4. 2025 ne–čt 18:00–21:30 hod, pá–so 17:00–21:30 hod
- Předkrm: Lahodný a voňavý krém z pečeného česneku podávaný s křupavými bylinkovými krutony
- Svěží kombinace jarního hrášku a křupavých ředkviček, doplněná jemným kozím sýrem
- Hlavní chod: Jemné kroketky z čerstvého pstruha, servírované s lahodnou bylinkovou omáčkou a hladkým celerovým pyré
- Šťavnaté pečené kuřátko doprovázené jemnou bramborovou kaší s petrželí, bylinkovou nádivkou a česnekem
- Dezert: Osvěžující dezert s rebarborovým twistem, který přináší novou dimenzi klasického tiramisu