Připravte si skleničky a ochutnejte koktejlové léto v Bramborách

Léto je jako stvořené pro osvěžující drinky – a právě ty umí podnik Brambory na pražském Pankráci na jedničku. Koktejly tu míchají celoročně, ale právě v létě se bar proměňuje v dějiště tematických večerů, speciálních letních nabídek a osvěžujících novinek, které jinde nenajdete. A protože víme, že během letních pařáků může být i samotná cesta do baru či restaurace výzvou, připravil tým barmanů recepty na drinky, které si zvládnete hravě namíchat sami doma.

Bramble

Klasika z Británie, která boduje v každé sezoně sběru ostružin. Populárním se stal pro své ikonické snoubení výrazných ovocných chutí s ginem a ostružinovým likérem. Právě sběr ostružin se stal jeho největší inspirací. Lehký, elegantní a ideální na večer na balkoně nebo zahradní party s přáteli.

Ingredience:

  • 40 ml suchého ginu
  • 10 ml likéru Chambord
  • 15 ml citronové šťávy
  • 10 ml cukrového sirupu
  • Ostružina a kolečko limety na ozdobu

Příprava:

  1. Nejprve naplňte skleničku ledem.
  2. Přidejte gin, citron i cukrový sirup a pořádně promícháte.
  3. Dále doplňte led a po obvodu pomalu nalijete Chambord.
  4. Nakonec ozdobte ostružinou a limetou.

Tip: Pokud chcete koktejl oživit, rozdrťte si ve skleničce ještě dvě čerstvé maliny. Bramble lze připravit i v nealko verzi. Stačí vyměnit gin za nealkoholickou variantu, použít ostružinový sirup místo likéru a mocktail, který vypadá (a chutná) jako pravý, je na světě.

Pornstar Martini

Název, který zaujme a chuť, která nezklame. Tento sexy koktejl v sobě spojuje sladkou maracuju, citrusovou svěžest a jemnou vanilku. Dokonalý bazénový drink, který chutná jako tropický flirt s nádechem bublinkového luxusu.

Ingredience:

  • 50 ml vanilkové vodky
  • 30 ml marakujového likéru
  • 25 ml marakujového sirupu
  • 15 ml citronové šťávy
  • 50 ml prosecca
  • ½ marakuji

Příprava:

  1. Připravte si dvě skleničky, jednu na prosecco a druhou na koktejl. Obě skleničky je nejlepší si nejprve nachladit.
  2. Šejkr naplňte do poloviny ledem a přidejte do něj všechny suroviny kromě prosecca. Následně pořádně vyšejkujete.
  3. Drink přeceďte do vychlazené větší sklenice a druhou sklenici naplňte proseccem.
  4. Nakonec ozdobte polovinou maracuji.

Tip: Tento koktejl si můžete vychutnat dvěma způsoby. Buď si prosecco nalijte do samostatné skleničky a drink jím jemně zapíjejte nebo ho postupně dolévejte přímo do koktejlu. Obojí funguje skvěle, záleží jen na vaší chuti.

Sangria

Sluncem zalitá klasika ve své silnější, poctivější podobě. Tahle sangria pochází z Alicante a kombinuje červené víno, brandy, pomerančový likér, vermut a pořádnou dávku ovoce. Zní jako limonáda, ale pozor – pár skleniček a večer se rozjíždí! Perfektní k letnímu grilování nebo jako společník dlouhých večerů pod širým nebem.

Ingredience:

  • 700 ml červeného vína
  • 90 ml brandy
  • 90 ml triple sec
  • 90 ml martini rosso
  • 120 ml cukrový sirup
  • 90 ml pomerančové šťávy
  • 120 ml fanty
  • Hodně tvrdého ovoce (jablka, hrušky, pomeranč)
  • 1 ks skořice

Příprava:

  1. Ovoce nakrájíte na malé kousky.
  2. Všechny ostatní ingredience kromě fanty a pomerančové šťávy smícháte v karafě i s nakrájeným ovocem.
  3. Následně necháte karafu několik hodin odpočívat, ideálně přes noc.
  4. Těsně před servírováním už jen stačí přidat fantu a ovocnou šťávu.

Tip: Cukrový sirup si snadno připravíte doma. Stačí smíchat stejné díly vody a cukru a mírně vařit, dokud se cukr nerozpustí a sirup nezhoustne.

Chcete víc? Sledujte Instagram @brambory_na_pankraci, kde najdete letní drinkové akce, novinky z baru i zákulisní tipy od barmanů z Pankráce.

Foto: Honza Martínek

You may also like...