Astrologova sobota 21.5.2022 – Slunce vstupuje do Blíženců

Páteční aspekty se ukázaly leckde nátlakové, jinde izolující, Luna, Slunce a Pluto v zemských znameních nám prostřednictvím emocí jasně ukázaly, o co nám skutečně v hloubi mysli a srdce jde. Zároveň byl pátek posledním dnem se Sluncem v Býku v tomto roce. Úkolem bylo upevnit si přesvědčení, ujistit se v tom, co dál chceme dělat. Určitě planetám nešlo o to nás převálcovat a zničit. Na druhou stranu nás aspekty vedly k tomu, abychom přiznali či sdíleli vlastní slabosti.

Dnešní den bude jiný, slibuji. Slunce v Blížencích a Luna ve Vodnáři představují dobrý start do nové epochy. Symbolicky se budeme chtít ptát, setkávat, dávat odpovědi, hledat a plánovat nové cíle a cesty.
Na měsíc bude Slunce v Blížencích a to bude zásadním způsobem určovat průběh událostí. Bude jich víc, budou se často dít překotně. Po nás se bude chtít, abychom byli otevření, naladění, připravení a ochotní se vždy něco nového dozvědět.

Tak jako čas se Sluncem v Býku tu byl a zanechal nás (doufám) pevné, silné a přesvědčené ohledně hodnot a tím, co s nimi budeme dělat, čas Blíženců je tu pro to, abychom s hodnotami pracovali, obchodovali, sdíleli je. Je tu čas vytváření a rozehrávání nových situací.

K čemu čas se Sluncem v Blížencích využít? K obnovení přátelství a vztahů s lidmi, přírodou i se sebou samými. K prohloubení komunikace a propojení tam, kde to cítíme. Ke změně každodenních rituálů a procesů tak, abychom ve finále mohli být spokojenější se životem, blízkými lidmi i se sebou. Možná budeme hledat i nacházet bezprostřednost v jednání a radost z blízkých i vzdálených setkání.
Celou dobu budeme nacházet podporu u Saturnu ve Vodnáři. Nebude nás už vysírat jako když bylo Slunce v Býku a neustále připomínat povinnosti, kt. máme vůči sobě. Naopak, povede nás v součinnosti se Sluncem k samostatným a originálním řešením. Jen se jich nebojme, mohou mít překvapivě dobré konce.
Komplikace bude přinášet z kvadratury Neptun v Rybách, bude nám zastírat konce a klást znejisťující otázky po cestě k nim. Bude se ptát Opravdu tomu věříš? Chceš to tak doopravdy? Jsi přijímaný, přijímaná?

Letošní blíženecké období ale bude dost rychlé a poměrně ohnivé, sextilem bude působit Jupiter, Mars (od příštího týdne), Venuše (do příštího týdne) z Berana. Možná tak toho zažijeme více než bychom plánovali. Každopádně pamatujme na dobré starty a začátky, neodmítejme dnes rozumné nabídky a zkusme hledat společná řešení.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...