Užijte si magickou atmosféru Halloweenu v trojské botanické zahradě

V trojské botanické zahradě mohou návštěvníci při této příležitosti zažít tajemnou atmosféru setmělé zahrady ozářené rozsvícenými vydlabanými dýněmi. Odpoledne od 15.00 hodin čeká na děti řada čarodějnických úkolů a soutěží, během nichž si otestují svou odvahu i zručnost. V připravené dílně si užijí dlabání dýní. Chybět nebude ani opékání špekáčků, různorodé sladké i slané pochoutky a samozřejmostí je též dýňová polévka plná vitamínů. Halloweenský večer vyvrcholí v 18 hodin průvodem Ornamentální zahradou. Přijďte si užít večer plný magie.

V keltském kalendáři měl poslední říjnový den zvláštní význam, věřilo se totiž, že právě v ten čas mizí hranice mezi světem živých a mrtvých. K tomuto období se vázala řada tradic, z nichž pramení i mnohé halloweenské zvyky dodnes oblíbené zejména v anglosaských zemích. „Oslava Halloweenu v naší zahradě neodkazuje na tradiční americké pojetí. Tento svátek zde již více než deset let slavíme po svém. Zejména pro nejmladší návštěvníky připravujeme zábavné odpoledne plné her, dlabání dýní a opékání špekáčků, zakončené průvodem setmělou zahradou, který návštěvníci mohou zažít jen jednou do roka,“ říká Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Zažijte magický večer se zářícími dýněmi

S postupujícím podzimem a blížící se zimou přichází i melancholická nálada. Zažeňte podzimní splíny a nechte se okouzlit večerem plným her a magie. „I letos jsme pro naše nejmenší návštěvníky připravili čarodějnické hrátky, soutěže a úkoly. Chybět nebude ani obchůdek s dřevěnými i svítícími hračkami. V občerstvení v Ornamentální zahradě bude možné zakoupit špekáčky a ty si pak opéct na ohni. Náladu zpříjemní kapela Stromečkáři,“ zve na akci Jindřiška Hejtyková, produkční akcí Botanické zahrady hl. m. Prahy. Občerstvení zajistí nejen bistro Botanická na talíři, ale chybět nebudou ani francouzské palačinky, pečené kaštany, výborná káva a další sladké i slané lahůdky.

Foto: archiv Botanické zahrady

Halloweenskou oslavu si lze jen těžko představit bez dlabání dýní. „Zájemci si je budou moci zakoupit přímo na místě a v připravené dílničce budou mít k dispozici nezbytné nástroje. Mohou si ale samozřejmě přinést i vlastní dýně a vybavení,“ vysvětluje Jindřiška Hejtyková. Vrcholem večera bude průvod setmělou Ornamentální zahradou, který vyjde v 18 hodin od budovy bistra. Vítané jsou všechny masky, kostýmy či převleky. „Kromě rozsvícených dýňových luceren jej mohou rozzářit i tradiční papírové lampiony. Doporučujeme návštěvníkům donést si s sebou svíčky nebo LED svítidla,“ dodává Jindřiška Hejtyková. Účastníci průvodu budou moci z terasy u kaple sv. Kláry obdivovat jedinečný výhled na noční panoráma Prahy a užít si magickou atmosféru s nádechem tajemna.

Zahrada uzavře své brány v 19.00 hodin.

You may also like...