Astrologův pátek 29.10.2021 – O rozhodnosti

Štíří sezóna trvá. Procesy se vyhrocují. Ptáme se sami sebe, kterou cestou ke štěstí se dát. Zda tou přirozenou, kdy necháme věci jít svými cestami a nebudeme moc na ničem moc trvat a nebo tou, na kt. se budeme o něco snažit, kde se zapojíme, kde budeme podporovat. Vlastní štěstí spočívá v naplnění, jež přijde samo od sebe nebo je tam, kde spokojenost je vykoupena zásluhou?

Mám pocit, že v osobním životě většinou nevíme a pohybujeme se někde mezi. Tu nám na něčem záleží a jdeme za tím i s vidinou, že můžeme zajít až do extrému snaživosti. Tedy dáváme prostor procesům, ale zase nechceme být neteční, necitliví a nereagující neempatici.

Tu je pravděpodobně podstata principu Štíra, vidět dokonalost v nedokonalosti a nedokonalost v dokonalosti. Snažit se do polosyta. Štíří past je v tom, že nikdy nevíme. A už vůbec ne tam, kde se naše věci týkají lidí kolem.
Transformační (ach to módní slovo) proces spočívá v tom, že se učíme být přirození, autentičtí. Že si vybíráme dostupné cíle (ehm, mohou být samozřejmě trochu nedostupné, to nám rozšiřuje obzory a vede k vývoji) a jim přiřazujeme adekvátní prostředky. A tam, kde naše úsilí nestačí, otevíráme se spolupráci, nesnažíme se sami. Vpouštíme do procesů i jiné děje a trochu se spolehneme i na práci času, na vyzrání a nazrání, zralé jablko ze stromu nemusíme páčit, vklouzne do ruky samo.

A pro dnešní den platí: plňme své úkoly, řešme to, co je před námi a jděme přímo. Slunce je v kvadrátu se Saturnem a tak se setkáme i s chybami, které nám ukáží kudy dál a co už ne. Objeví se i překážky, všude tam, kde budeme mimo svůj osud. Přijde ale vyjasnění a nápověda tam, kde jsme dlouho nevěděli a neviděli.
Ve hře bude i kvadrát Luny s Uranem a jimi působená překvapení, příjemná i nepříjemná. Každopádně opět směřující nás na cestu vpřed. Záleží, jak si vybereme, zda se budeme bránit a tonout v nejistotě nebo uděláme konečně něco jinak než obvykle.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...