Společnost dnata vyhrála kontrakt na palubní catering pro jihokorejskou Asiana Airlines v Praze
dnata, přední globální poskytovatel leteckých a cestovních služeb, získala víceletý kontrakt na poskytování kvalitních palubních cateringových služeb pro společnost Asiana Airlines na Letišti Václava Havla Praha (PRG).
Specializované týmy společnosti dnata budou každoročně připravovat přibližně 37 000 jídel pro cestující Asiana Airlines na pravidelné lince do Mezinárodního letiště Incheon (INC) v Jižní Koreji, která je provozována třikrát týdně.
František Šír, výkonný ředitel společnosti dnata Catering Czech Republic, uvedl: „Velmi nás těší, že si nás Asiana Airlines vybrala jako svého výhradního cateringového partnera. Náš zkušený tým bude úzce spolupracovat s aerolinkou na zajištění dodávek špičkově připravených, prémiových jídel, která cestujícím zpříjemní let.“
dnata: preferovaný partner pro palubní catering pro 18 aerolinek v Praze
Tým 210 odborníků z gastronomie, který dnata v České republice zaměstnává, poskytuje cateringové služby 18 leteckým společnostem, a to včetně Asiana Airline. Ve finančním roce 2024–25 připravily týmy dnata Catering více než 3,5 milionu jídel pro 17 000 letů v rámci země.
Budoucnost globálního letištního cateringu: společnost dnata testuje elektrický vůz v Praze
Prostřednictvím trvalých investic do obnovitelných zdrojů energie, elektrického vybavení, snižování odpadu a zlepšování procesů dnata podniká na celosvětové úrovni praktické kroky vedoucí ke zvýšení environmentální efektivity.
V rámci svých udržitelných aktitivit dnata v Praze nedávno úspěšně dokončila zkoušku elektrického cateringového vozu. Během testovacího provozu vozidlo ujelo 730 kilometrů, obsloužilo 230 letů a fungovalo při nízkých teplotách až 1,6 °C. Test tak potvrdil praktickou využitelnost elektrického pozemního vybavení (GSE – ground support equipment) v každodenním provozu.
Kulinářská excelence ve velkém
Cateringová a maloobchodní divize společnosti dnata patří mezi přední světové poskytovatele palubního stravování. Tým 10 500 profesionálů každoročně připraví přes 110 milionů jídel, pro full-service, nízkonákladové a VIP dopravce ve více než 60 lokalitách po celém světě.