16. ročník kuchařské soutěže Český kapr zná vítěze

Letošní již 16. ročník soutěže Český kapr, kterou pořádaná Asociace kuchařů a cukrářů ČR, zná své vítěze. Tématu Český kapr v moderní úpravě se v kategorii seniorů nejlépe zhostil Patrik Lexa ze společnosti Intergast, přípravou kapra s koprovou omáčkou, pečeným pyré z květáku a lanýži nadchnul celou porotu. Stříbrná příčka připadla Janu Minaříkovi ze SOHO Restaurant & Lounge a bronz si vyvařil Ondřej Kubů ze SOU gastronomie U Krbu Praha.


V kategorii juniorů obsadil první místo Michal Hromádka ze SOU a SOŠ SČMD Žatec, na druhém místě skončil Martin Hanzlík a třetí pozice patří Šárce Pavlové, oba ze SOU U Krbu Praha. Základní surovinou pro přípravu soutěžních pokrmů byly filety českého kapra. Ryby do soutěže dodala Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity, soutěžní filety pak připravila prodejna Ryby pro zdraví v Českých Budějovicích.

You may also like...