Kombucha je ideálním nápojem pro podzimní dny
Pokud hledáte lahodný a zároveň tělu prospěšný nápoj pro nadcházející sychravé dny, sáhněte po kombuche. Tento kvašený a lehce perlivý nápoj, který vzniká fermentací černého nebo zeleného čaje, si zamilujete po prvním doušku. F.H. Prager nabízí pod svým subbrandem Prager´s hned dvě čajové varianty, které vás zaujmou překvapivě jemnou chutí a množstvím prospěšných probiotických kultur.
Fermentovaný nápoj ze zeleného či černého čaje
Oblíbená kombucha patří do skupiny takzvaných funkčních nápojů, jejichž kategorie nyní zažívá velký boom. “Díky trendům, které se nevyhýbají ani světu nápojů, jsme se rozhodli uvést na trh netradiční nápoj s originální chutí. Zdravé a funkční nápoje jsou jedním z nejrychleji rostoucích segmentů, proto jsme představili právě kombuchu, a to hned ve dvou příchutích,” vysvětluje Alexandros Samaras. Kombucha je fermentovaný nápoj ze zeleného nebo černého čaje, který kvasí díky speciální kultuře tvořené bakteriemi a kvasinkami. Jeho výhodou je to, že pít ho můžete po celý rok, ovšem díky svému nabitému obsahu, je zejména s přicházejícím chladným počasím, tím správným boosterem pro váš organismus.
Prager´s Kombucha, jemná chuť a méně cukru
Tak, jako je tomu i u jiných nápojů, také u kombuchy můžete narazit na lehce odlišné postupy výroby a výsledná složení produktu. Prager´s Kombucha obsahuje trochu jinou kulturu než běžně používají ostatní výrobci. Díky specifickému typu bakterií a kvasinek má jemnější chuť, jelikož obsahuje více bakterií mléčného kvašení. “Ze zkušenosti můžeme říci, že běžné kombuchy mají více octových bakterií, které jsou zodpovědné za kyselejší chuť,” doplňuje Alexandros Samaras rozdíl oproti ostatním produktům na trhu.
Dalšími důvody, proč je Prager´s Kombucha ideálním nápojem, jsou oproti mainstreamovým kombuchám vyšší množství obsažených probiotických kultur, které napomáhají správné funkci střev a mají pozitivní vliv na trávení. V samotném čaji naleznete vyšší množství zdraví prospěšných antioxidantů, které přispívají k ochraně buněk a v neposlední řadě má Prager´s Kombucha, vůči tradičním ochuceným limonádám, snížený obsah cukru.
Original a Yerba Maté
Při přípravě obou variant kombuchy od F. H. Prager se používají odlišné tipy čajových lístků, které pochází od tradičního výrobce bylinných směsí a čajů LEROS. “Pro výrobu běžné kombuchy se používá kombinace černého a zeleného čaje, my jsme u varianty Original vsadili pouze na zelený čaj,” upřesňuje výrobu Alexandros Samaras.
Oba produkty si můžete vychutnat v plechovkách či skleněných vratných lahvích o objemu 0,33 l. K dostání jsou v supermarketech Globus, v prodejnách Sklizeno a DM a v online obchodech Rohlik.cz a Kosik.cz. Objednat je lze i přes e-shop na webu pragers.cz.
Prager’s Kombucha Original – Originální chuť fermentovaného nápoje, pro jehož výrobu je používán pouze prémiový zelený čaj. Díky kombinaci silného čajového nálevu a sladko kyselé chuti fermentace vás čeká, jak jinak, než originální chuť.
Prager’s Kombucha Yerba Maté – speciální příchuť pro speciální příležitosti. Hlavní esencí je pražená yerba, která nápoji dodává zajímavý podtón s nádechem do kávy. A to rozhodně stojí za ochutnání.
Věděli jste, že kombucha se čte správně „kombuča“? Slovo „cha“ v japonštině označuje čaj, který tvoří základ kombuchy.
F.H. Prager a UGO uvádí novou kombuchu
S přicházejícím podzimem představuje F.H. Prager novinku, která vznikla ve spolupráci s firmou UGO, expertem na práci s čerstvým ovocem. Nové příchutě malina a citron se zázvorem, patří obecně mezi nejpopulárnější příchutě, a tak jsou nově k mání ve formě oblíbeného nápoje kombucha. Ta díky speciálnímu procesu výroby obsahuje ještě více probiotických kultur.
Nová kombucha, jejíž etikety designoval opět Adam Citta, bude od listopadu k mání například na rohlik.cz či v UGO salateriích a fresh barech.