Restaurační vozy Českých drah nabízejí podzimní menu

Cestující, kteří zavítají do jídelních vozů ČD Restaurant, si mohou vybrat z podzimní nabídky. Na své si přijdou jak vegetariáni, tak milovníci sladkého. Menu bylo vytvořeno ve spolupráci s juniorským národním týmem kuchařů a cukrářů AKC ČR. V nabídce zůstávají také oblíbené stálice jako smažený řízek nebo svíčková.

Jídla hrající na talíři stejnými barvami jako podzim za okny, s typicky českými ingrediencemi a ozvláštněná prvky moderní gastronomie, tak vypadá podzimní menu v jídelních vozech Českých drah. Novinky podzimního menu byly už tradičně připraveny ve spolupráci s Národním týmem Asociace kuchařů a cukrářů ČR a v sezonní nabídce nechybí ani vegetariánský pokrm nebo sladká tečka.

Podzimní menu
· houbový krém se smaženými bramborami
· řepové krupeto s marinovaným sýrem feta
· guláš z vepřových líček, žemlový knedlík se špekem, nakládaná červená cibule
· makovec s povidlovou náplní a čokoládovým krémem

Kromě sezónních jídel si cestující mohou pochutnat i na stálé nabídce, jejíž ikonickou položkou je svíčková. Nejprodávanějším jídlem posledních let je pak další klasika, čerstvě usmažený kuřecí řízek.
Již pátým rokem nabízejí jídelní vozy ve spolupráci s pivovarem Chroust vlastní řemeslné pivo Union, které je u cestujících velmi oblíbené i díky etiketě se železničním motivem

You may also like...