Tradiční masopust v Zámeckém areálu Ctěnice

Masopustní zabíjačkové speciality, jelítka, jitrnice, prdelačka, tlačenka, grilované maso, čerstvý kvasový chléb, pivo, medovina, svařené víno, vdolky, palačinky, trdla … to je jen krátký výčet dobrot, které bylo možné ochutnat na tradičních masopustních hodech, které se v neděli konaly v Zámeckém areálu Ctěnice. 

Pestrý program zahájil masopustní průvod obohacený o divadelní scénky, hry a tancovačku. K vidění byla i ukázka bourání prasete, tradiční postupy zpracování vepřového masa a výroba jitrnic.

K dispozici byla i dílna pro výrobu masopustních masek. Program vyvrcholil koncertem „Pražského pouťového orchestru„. Celodenní zábavu doprovázel lidový harmonikář Franta Albrech.

Foto: Petr Brodecký

You may also like...