Třetí ročník festivalu Prague Mussel Week se chystá na září

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

Holandské slávky prvotřídní kvality obohatí menu tuzemských restaurací i letos. Třetí ročník úspěšného festivalu Prague Mussel Week proběhne ve dnech 13. až 19. září. Pořadatelé festivalu přivezou do hlavního města přibližně 23 tun čerstvých slávek, z nichž budou šéfkuchaři ve více než sedmdesáti restauracích připravovat originální pokrmy. Čerstvě nalovené slávky doputují z nizozemského Yerseke do Prahy již za 18 hodin.

I letos chceme ukázat Čechům, že mušle nejsou výstřelkem pro smetánku, ale zdravou a chutnou potravinou, vhodnou na každý stůl. Během týdenního festivalu plánujeme naservírovat více než 50 tisíc porcí delikatesních pokrmů, a přinést tak chuť moře do Prahy i do dalších míst České republiky,“ přibližuje letošní ročník Prague Mussel Weeku Pierre-Manuel Boels, CEO společnosti HOPI CEE Fish HUB, jež festival pořádá.

Stejně jako v minulém ročníku si zájemci mohou na webových stránkách festivalu praguemusselweek.cz vygenerovat voucher na 1+1 porci zdarma, se kterým stačí zamířit do některé z desítek pražských restaurací ve třech cenových kategoriích: Luxury (luxusní restaurace), Money for Value (střední cenová kategorie) a Bistro (dobrá kvalita za příznivou cenu). Čtvrtá kategorie Out of Prague je určena pro podniky mimo hlavní město, které budou do festivalu rovněž zapojeny.

Návštěvníkům budeme servírovat čerstvé slávky přímo z Nizozemska, odkud pochází nejlepší mušle na světě. Slávky od našich dodavatelů jsou prvotřídní kvality a mají vysoký poměr lastury a masa,“ dodává Pierre-Manuel Boels s tím, že novinkou letošního ročníku Prague Mussel Weeku se stane i možnost koupit si slávky v obchodních řetězcích po celou dobu konání festivalu.

Slávky jsou velmi snadné k vaření. Pro veřejnost chystáme spoustu receptů i video receptů. Během festivalu budou navíc mušle v obchodních řetězcích k dostání za zvýhodněnou cenu,“ doplňuje novinky třetího ročníku Pierre-Manuel Boels.

Proč ochutnat slávky?

Stejně jako všechny mořské plody jsou slávky především mimořádně zdravé a řadí se tak mezi takzvané superpotraviny. Jsou plné bílkovin, železa a vitamínů. I jedna malá slávka obsahuje velké množství omega-3 mastných kyselin, vitamíny A a B12, selen, jód a zinek. Tyto látky pomáhají zlepšit funkci mozku, regulují hormony štítné žlázy a posilují imunitní systém. Přispívají rovněž ke zdraví očí a zářivé pokožce.

Přesvědčte se sami o jedinečném složení a kvalitě holandských slávek na letošním ročníku úspěšného food festivalu Prague Mussel Week! 

Festival Prague Mussel Week si klade za cíl ukázat všem, že mušle nejsou žádným luxusním nedostupným zbožím, nýbrž chuťově výbornou, nutričně hodnotnou a zdraví prospěšnou součástí každodenního jídelníčku. Zažijte s námi pravé moře chutí na jazyku! Více informací o festivalu naleznete na praguemusselweek.cz.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...