Valentýnské duo restaurací, kam zajít na romantickou večeři po celý týden

Svátek zamilovaných se nezadržitelně blíží, a to znamená jediné, udělat si včas rezervaci na romantickou večeři ve dvou. Kde? Přinášíme ideální spojení procházky dechberoucími dlážděnými uličkami po historickém centru Prahy zakončené skvělým jídlem.

První z možností je po procházce usednout na nejkrásnější Terase U Prince, která se řadí mezi světové unikáty. Výhled odsud je totiž epický a rozbuší i to nejchladnější srdce. To nemluvě o explozi chuťových pohárků při podávání valentýnského menu. 3-chodové menu se skládá z lehce zauzených kachních prsou label rouge s gelem z červené řepy, restovanými piniemi a polníčkem s malinovým dresinkem. Hlavní chod si lze zvolit ze dvou variant. Je libo filet z mořského vlka se šafránovým rizotem, petrželovým pestem a pečeným citronem či raději zvolíte steak z dančího hřbetu s uzeným bramborovým pyré, marinovanými houbami a brusinkovou omáčkou se skořicí. V každém případě bude následovat dezert v podobě malinové lásky s ruby čokoládou, pistáciovou ganache a čerstvými malinami. „Společně s naším šéfkuchařem Lukášem Váchou jsme vybrali pokrmy takové, aby se hodily do prostředí celoroční venkovní terasy po chuťové i vizuální stránce,“ dodává výkonný ředitel Petr Bauer jr.

Další možností, kde usednout a ohřát se po procházce chladnou Prahou je vyhlášená restaurace Deer. Atrium restaurace vybízí k zážitku, a to nemluvě o umu šéfkuchaře Lubomíra Dolejše. Právě on si na tento svátek zamilovaných připravil menu, které lze objednat celé nebo zvolit po položkách. Samotné menu obsahuje amuse bouche, který následují medailonky z lososa gravlax, citrónová emulze, avokádové pyré, cherry rajčátka a koprový olej. Hlavní chod je ve dvojí podobě, záleží na každém, zda-li se rozhodne pro filátko z mořského vlka s tygří krevetou, hráškovým pyré, ratatouille, krémovou omáčkou s kapary či se vydá chuťovou cestou s vepřovou panenkou „sous vide“ s kroketou z vepřových výpečků, kedlubnovým zelím s rozinkami, máslovým nokem a omáčkou z červeného vína a švestek. Mezi chody se podává pomerančový sorbet s Cointreau.

Pak už následuje sladká tečka neboli jahodové srdce se sněhovými pusinkami, jahodovým gelem, sušenkou a ovocem. „Jsem velmi rád, že součástí našeho týmu je šéfkuchař Lubomír Dolejš. Pod jeho rukami se restaurace Deer stala ikonou gastronomické Prahy. Valentýnské menu je povedené a jsem si jistý, že všichni příchozí budou nadšeni a s úsměvem odcházet,“ říká výkonný ředitel rodinné firmy Bauer Hotel Group, Petr Bauer jr.

Ať už se rozhodnete strávit valentýnský večer na terase pod širým nebem nebo v atriu, kde je nebe dále, ale přesto vidět, užijte si tento výjimečný čas s milovaným protějškem. Večeří se dá i říci, díky, že tě mám.

Pozor, valentýnská menu se budou podávat po celý týden 12.2. až 18.2.2024.

You may also like...