Vinná kvalita a chlebíčky v baru Bonviván
Vinná nabídka je obrovská. Kvalita je často spojená s horentní sumou a kvantita s tou příznivou. Jak se v tom má zákazník vyznat? Firma VinoVinoVino je odborným a férovým distributorem prémiových vín nejen do restaurací ale i do domácností, kde dbají na kvalitu.
Láska k vínu zrodila z distributora také provozovatele nového podniku Bonviván. Denní vinný bar, který nabízí širokou škálu vín v různých cenových relací v centru Prahy. Zajít si na skleničku či lahev domů se přímo nabízí. Co třeba Gruner veltliner weingut Ingrid groiss či Bernhard Ott Gruner Veltliner „Am Berg”. Za zmínku stojí „bubliny“ z vlastního vinařství, které patří spolumajitelům podniku Bonviván. Tereza Němečková s manželem vlastní zázračný kus vinné země ve Francii v oblasti Chablis. Každý rok jsou všechny lahve beznadějně vyprodané do celého světa. Pár z nich ovšem zůstává k ochutnání pod vlastní etiketou v Bonviván. Bubbles Patrick Piuze jsou plnohodnotným zážitkem s francouzským akcentem. Každý den je otevřeno nepřeberné množství vín různých druhů a kategorií a také si jakoukoliv lahev můžete nechat otevřít přímo na místě.
Samozřejmě jsou k dostání i archivní kousky, jako například Meursault La Seve du Clos Arnaud Ente Magnum 1,5 l 2017, který stojí bezmála 70tis. Kč. Nabídka je tedy opravdu široká. „Pokud nejste odborníci, nemusíte se bát k nám dorazit. Náš personál je vyškolený a orientuje se dle chuťových preferencí, příležitosti i cenové hladiny,“ dodává druhý spolumajitel, známý sommelier, Vojtěch Matějka.
Kromě nabídky vín na místě či s sebou je v Bonviván ukrytá gastronomická chuťovka. Chlebíčky a ne ledajaké, ale domácí česky poctivé a dokonalé. S vejcem, šunkou nebo hermelínem. Výběr je nepřeberný, přičemž všechny mají jedno společné, a to kvalitní surovinovou přípravu se zřetelem na čerstvost.