Vinograf v čele s novým šéfsommeliérem Miroslavem Almáši čeká degustačně nabitý rok

Po dlouholeté spolupráci s pražskou sítí vinných barů Vinograf se stal Miroslav Almáši jejím hlavním sommeliérem. V příštím roce se budou moct hosté o jeho bohatých vinařských zkušenostech přesvědčit nejen v samotných barech a restauraci  Vinograf, ale také na několika plánovaných akcích.

Miroslav Almáši oslaví s Vinografem v příštím roce desetileté pracovní výročí. Kromě sommeliera si vyzkoušel také manažerskou pozici v někdejším Vinografu na Andělu i na Senovážném náměstí. Jako hlavní sommelier se nyní vrátil ke svým kořenům a své znalosti vín a manažerské dovednosti zužitkovává na jedné z nejdůležitějších pozic, které přední pražské vinné bary Vinograf formují.

“Bezpochyby nebude úplně jednoduché zcela zastoupit a navázat na dlouholeté působení Kláry Kollárové, která Vinograf zakládala a s jejímž jménem byl, a také nejspíš ještě dlouho bude, Vinograf spojován. O to větší je to pro me závazek a výzva. Ale určitě se s tím dokážu popasovat. Koneckonců díky tomu, že jsem ve Vinografu tak dlouho, startuju de facto z pole position,” nechává se slyšet Miroslav Almáši.

Miroslav Almáši

Důležitými prvky Vinografu jsou ale i další sommelieři jako je Anna Hrodková, která od roku 2019 tři roky držela titul soutěže Královna vín, Anna Holčapková která nově získala certifikaci WSET III. nebo Kateřina Campoverde. Ta se stala sommelierkou v Kalifornii, kde absolvovala zkoušku u Court of Master Sommeliers. V zahraničí uspěl také Tomáš Hanel, který jako jeden z nejúspěšnějších studentů Champagne Academy navštívil prestižní vinařství v Champagne.

První vinografí akcí roku bude na Senovážném náměstí masopustní zabijačka Fašank na konci ledna. Riesling Rocks pak odstartuje festivalovou sezonu v srdci Prahy s kvalitním jídlem, pitím a rockovou muzikou. Pro milovníky tance a swingové hudby bude po prázdninách připravena akce Pinot Swings a během roku budou probíhat degustační večery čtyř italských regionů.

Díky vyladěnému vinnému párování Miroslava Almáši ve spolupráci s šéfkuchařem Dušanem Mackovičem se už v březnu mohou zájemci přemístit do Alto Adige. V květnu na Itálii naladí vůně Toskánska, v září ke vzpomínkám k létu vrátí siciliská degustace a podzim zakončí Vitela Tonato, rizoto a lanýže v duchu Piemontu. Výletníkům nabídne další sérii degustací také Vinograf v Ostravě a pokud by ani to nestačilo nebo degustace velkým milovníkům unikly, dají se objednat také online dle časových možností.

You may also like...