Adventní gurmánský tip: SURF ‚n‘ TURF menu z grilu restaurace Červený jelen

Sváteční adventní čas je tou správnou příležitostí  dopřát si delikátní gurmánské zážitky. Tým pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera v oblíbené pražské restauraci  Červený jelen připravil speciální menu  surf ‚n‘ turf. Hlavní chod kombinující mořské plody (surf) a červené maso (turf) je  v nabídce od čtvrtka 16. prosince do neděle 19. prosince.

Marek Fichtner

Pokrm ve stylu surf and turf nebo-li surf ‚n‘ turf zpravidla tvoří humr, krevety, chobotnice nebo hřebenatky, které mohou být grilované, smažené, pečené či vařené, a spolu s nimi typicky hovězí steak s hustou omáčkou. V Červeném jelenovi budou podávat: Ocas z kanadského humra | chobotnice | steak z Wagyu svíčkové | Sirloin steak Wagyu. Vše grilované na inferno grilu a podávané s grilovanou mrkví | červenou řepou | pečenými topinambury | omáčkami Béarnaise a lanýžovou. V rámci oběda i večeře lze zakoupit kombinaci  surf ‚n‘ turf, ale také pouze surf nebo turf.

O restauraci Červený jelen

Restaurace Červený jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

Restaurace Červený jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a à la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.

You may also like...