Červený Jelen představuje nové sezónní menu: exkluzivní Wagyu steaky, zvěřinu a další speciality

Restaurace Červený Jelen vznikla v místech, kde ještě před válkou sídlila Anglo-československá banka, i proto se hlavnímu patru Jelena říká Banka. Zdejší  proslulou specialitou jsou kromě perfektně ošetřeného plzeňského piva také výjimečné grilové i à la carte pokrmy. Nabídka se pravidelně obměňuje, vždy s respektem k aktuální sezóně.  V novém menu, které společně připravili šéfkuchař Marek Fichtner a šéfcukrářka Klára Řezníčková  se svými týmy, tak je třeba zvěřina, švestkový crumble nebo vydatná bramboračka na zahřátí.

Nové menu přináší moderní kuchyni v kreativním a svěžím pojetí, plnou inspirace a nečekaných chutí. Do detailu promyšlené pokrmy propojují tradiční suroviny s originálními kombinacemi a progresivními technikami. „Hostům nabízíme například koprovku s vejcem na hniličku a houbami – tradiční pokrm, který dostal novou, sofistikovanou podobu. Mezi další lahůdky patří srnčí ragů se slaninou a blumou, kde se snoubí výrazné chutě zvěřiny s jemným sladkým akcentem, a rozložená bramboračka s konfitovaným žloutkem, která klasické polévce dodává nový rozměr,” upřesňuje šéfkuchař Marek Fichtner.

Velmi oblíbenou stálicí v menu v Bance jsou steaky, které zdejší grillmaster připravuje na americkém grilu Infierno, dvoutunovém králi mezi grily.  Topí se v něm výhradně důkladně  proschlým bukovým a dubovým dřevem z křivoklátských lesů. „Součástí našeho nového menu jsou také Wagyu steaky, díky vynikající kvalitě masa, bohatému aroma a mramorování, které v mase tvoří jemná tuková síť, je já osobně řadím k nejexkluzivnějším gastronomickým zážitkům, které u nás můžete dostat.  Na menu máme Wagyu Tenderloin a Sirloin z Japonska a Rib Eye z Austrálie,“ dodává Marek Fichtner.


Nové menu v Bance Červeného Jelena

PŘEDKRMY: Studené degustační prkénko ŠPORK * Teplé degustační prkénko HUBERT (pro 2 osoby) * Hovězí tatarák ŠPORK * Sušená masa z řeznictví Čejka * Naše Salsiccia * Kachní paštika Trhaný veganský tenderloin v bbq omáčce * Pečené mini chorizo

SALÁTY: Gočár * Bon Repos

POLÉVKA: Rozložená bramboračka

HLAVNÍ CHODY ZELENINOVÉ: Vejce na hniličku a koprovka * Bramborová rösti a modrý sýr

HLAVNÍ CHODY MASOVÉ: Jelení kýta Svíčková * Telecí koleno * Hovězí Tafelspitz * Srnčí ragů a švestková omáčka * Hovězí žebra * Pomalu pečené hrudí / brisket

GRILL: Burger Wagyu & Foie gras * Veganský tenderloin steak

DEGUSTACE STEAKŮ KE SDÍLENÍ: Tomahawk (pro 2–3 osoby) * WAGYU (pro 3–4 osoby) * ČESKO (pro 4 osoby) * JÍŽNÍ AMERIKA (pro 4 osoby)

PŘÍLOHY: Pečené brambory na mořské soli s čedarem * Batátová kaše s konfitovaným česnekem * Celer v solné krustě

SÝRY: Selekce evropských sýrů * Selekce sýrů z Krasolesí * Sýr z fermentovaných kešu a lanýžem

DEZERTY: Císařský trhanec Kaisersmarrn * Pivní dort * Švestkový crumble * Mango-kokosová koule Větrník * Banánovo-kávový dort * Pekanová kostka

Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění.

You may also like...