Dva exkluzivní večery s vícemistrem Bocuse d‘Or Sebastianem Gibrandem a Markem Fichtnerem

28. února a 1. března bude v Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen v centru Prahy, dostupný jedinečný kulinářský zážitek. Hostem seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou Marek & Friends bude švédský šéfkuchař, vícemistr Bocuse d’Or z roku 2019, Sebastian Gibrand. Společně s Markem Fichtnerem, executive chefem Červeného Jelena, uvaří výběrové sedmichodové menu.

Sebastian Gibrand na sebe upozornil jako kapitán vítězného týmu ve švédské televizní show „Kockarnas kamp“ a také jako držitel stříbrné medaile z nejprestižnější světové kuchařské soutěže Bocuse d’Or 2019. Ve stejném roce se se svým týmem zhostil čestného úkolu zodpovídat za přípravu večeře pro laureáty Nobelovy ceny. Dnes spolu s kolegou Robertem Sjöbergem, který nabral zkušenosti v první švédské, čistě organické michelinské restauraci, provozuje vlastní cateringovou a eventovou firmu. Jejich kuchařský přístup se úzce a nekompromisně zaměřuje na kvalitu a jednotlivé přísady.

Pásmo Marek & Friends je to nejlepší, co Trezor potažmo Červený Jelen nabízí. Jde pouze o několik dní v roce, při kterých si s Markem Fichtnerem přímo v Jelenovi zavaří světoví michelinští kuchaři. V loňském roce to byl třeba třímichelinský Thomas Bühner nebo držitel michelinské hvězdy a bronzový medailista světového finále soutěže Bocuse d’Or Patrik Jaroš.

Marek & Friendskulinářský večer se Sebastianem Gibrandem 28. února a 1. března 

Amuse bouche I Sekt Brut Reserve, Bründlmayer  · Citrusová makronka, Foie gras, pepř Timut I Grüner Veltliner Der Ott 2020, Bernhardt Ott · Smažená brioška, kaviár ze síha malého, zakysaná smetana & slaný citron I Chardonnay Langhe Bastia, DOC Conterno Fantino, Piemonte · Hřebenatka, tartar ze slávek & marinovaná okurka I Chardonnay Langhe Bastia, DOC Conterno Fantino, Piemonte · Pstruh duhový se „švédským kari“ I Chablis Premier Cru Vaillon „Les Minots“ 2020, Patrick Piuze · Telecí, brzlíkové ragú & aromatické bylinky I Cóte de Nuits 2018, Domaine Gerard Julien · Lesní jahoda, rajče & kaviárová pěna I Ryzlink vlašský, výběr z cibéb 2017, Vican · Petit four I Ryzlink vlašský, výběr z cibéb 2017, Vican.


Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

You may also like...