Mlékárna Valašské Meziříčí získala ocenění Česká chuťovka

Kvalita a chuť potravin je pro zákazníka dnes velmi důležitým aspektem při výběru, co si koupit v obchodě. Kvalitní výrobky s lahodnou chutí může spotřebitelům ve svém sortimentu nabídnout i Mlékárna Valašské Meziříčí, která se zabývá výrobou jogurtů, kysaných výrobků i výrobků čerstvých. V letošním roce se rozhodla zúčastnit ankety Česká chuťovka, kde zabodovala. Její výrobky se tak mohou tímto oceněním oprávněně pyšnit. Oceněn byl Bílý jogurt z Valašska, a také Valašská Kyška, které patří mezi velmi prodávané a oblíbené výrobky.

Mlékárny se podobných anket účastní s vírou, že tato ocenění napomáhají lepší orientaci zákazníků při nakupování. Při 12. ročníku soutěže o značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2020 a Dětská chuťovka 2020, který se konal pod záštitou 1. místopředsedy Senátu Jiřího Růžičky, Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova a ministra zemědělství Miroslava Tomana, uspělo celkem 52 českých firem. Celkem bylo do letošní soutěže přihlášeno rekordních 235 výrobků usilujících o značku ČESKÁ CHUŤOVKA 2020, z nichž 185 ocenění získalo. Rovněž pak rekordních 50 výrobků nominovaných na značkou DĚTSKÁ CHUŤOVKA 2020 z nichž náročná dětská porota ocenila 35 z nich. Jak potvrdily i výsledky letošního klání, kvalita a vynikající chuťové parametry českých potravin se rok od roku zvyšují a spotřebitelé si tak mají opravdu z čeho vybírat. A má-li potravina skutečně chutnat, musí být vyrobena z kvalitních vstupních surovin, a také šetrnými postupy při respektování specifických preferencí českého spotřebitele.

Jsme velmi rádi, že naše výrobky uspěly u poroty a získaly ocenění „Česká chuťovka“ v letošním trošku jiném a náročnějším roce,“ říká Radka Benešová Marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Bílý jogurt z Valašska je kvalitní a oblíbený výrobek našich zákazníků. Je vhodný pro zdravé snídaně, ale také je používán do studené či teplé kuchyně. Valašská Kyška je skvělým osvěžením nejen v letních dnech, ale po celý rok i jako odpolední svačinka,“ dodává Radka Benešová.

Česká chuťovka

Kvalita a chuť potravin neztrácí ani v tak zvláštní době, jako je ta dnešní, na významu, ba právě naopak. Každá radost, kterou si mohou lidé svobodně dopřát, je o to cennější v situaci, kdy se jiných musí na čas zříct. A že čeští potravináři umí svým zákazníkům nabídnout dostatečně pestrou paletu potravin, které potěší každého milovníka dobrého jídla a pití, o tom svědčí i výsledky ankety. Cenu novinářů získal KOMPEK, za rohlík žitný s posypem, Uzeniny Beta za Klobásu jalapeňos se sýrem a Podorlická sodovkárna za Rychnovský cider s černým bezem. Titulem Rytíř české chuti byli za významný osobní přínos dobrému jménu českých potravin poctěni Petr Menšík, sládek Pivovaru Svijany, a Milan Chmelař, ředitel VOŠ, SPŠ a SOŠ PODSKALSKÁ v Praze. Česká chuťovka si jako nezávislá iniciativa potravinářských odborníků vybudovala za 12 let své existence nezpochybnitelné postavení mezi uznávanými značkami kvality potravin vyrobených v České republice a mnozí výrobci se proto do soutěže opakovaně a rádi vrací.

You may also like...