Nabitý program, 4 patra gastronomických zážitků, to je MAKRO CZECH GASTRO FEST 2

V pátek a sobotu 12. a 13. dubna 2024 proběhne v pražském O2 universu druhý ročník jedinečného festivalu MAKRO CZECH GASTRO FEST. Na návštěvníky čekají 2 dny nabité zajímavým programem pro odbornou i širokou veřejnost, 4 patra gastronomických zážitků, 20 profesionálních kuchařů a 50 řečníků. Všichni milovníci dobrého jídla a pití se dozví o kulinářských novinkách, budou mít možnost potkat známé tváře české gastroscény a ochutnají rozmanité chutě ze všech koutů světa.

Celý festival je rozdělen na několik sekcí:

  • SEKCE FRESH MARKET

Na Fresh marketu se můžete těšit na představení novinek a šíře sortimentu pro všechny profesionály z oboru HoReCa. Součástí je i hlavní makro stage, kde budou probíhat kuchařské a cukrářské show na zadanou surovinu a za účasti zvučných jmen, jako jsou Martin Makovička, Jakub Horák, Helena Fléglová nebo Vojtěch Petržela. Celý den zde budou probíhat ochutnávky, zajímavé rozhovory a prezentace.

ZÁŠTITA: MAKRO ČR

  • SEKCE GASTROTEK

Zde představíme vize lídrů české gastronomie do roku 2030. Ve více než patnácti odborných přednáškách, panelových diskusích a prezentacích uslyšíte názory nejen špičkových odborníků gastro scény, ale i ekonomů, specialistů na technologie a umělou inteligenci. Dalšími inspirativními tématy jsou diverzita v gastronomii, moderní gastro marketing a téma udělování michelinských hvězd.

ZÁŠTITA: Food’n Beverage Foundation 

  • INSTITUCE

Jak správně postavit kantýnu či velkou jídelnu, aby fungovala efektivně a správně, nebo jak připravit jídlo, aby chutnalo a bylo zdravé. To se dozvíte ve speciální sekci věnované aktuálním trendům v institucionálním stravování, tedy tam, kde se vaří ve velkém a pro hodně lidí. Program vznikl ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem. 

ZÁŠTITA: STÁTNÍ ZDRAVOTNÍ ÚSTAV ČR 

  • BAR

V barové sekci představí George Němec signature drink navržený přímo pro festival. Další významné osobnosti předvedou své barové show a nebudou chybět ani diskuse o současné situaci na české barové scéně, jejím vývoji a aktuálních trendech. 

ZÁŠTITA: George Němec – Koktejlový guru 

  • KÁVOVÁ SEKCE

Dobrá káva je nedílnou součástí gastro kultury. Na festivalu proběhne vyhlášení soutěží Czech Latte Art Championship 2024 a Barista Junior 2024, dále v této sekci proběhne prezentace vybraných kaváren a pražíren. 

ZÁŠTITA: Specialty Coffee Association Czech Republic 

  • HOTELOVÁ SEKCE

Sekce připravovaná speciálně pro HoReCa partnery, tedy pro firmy podnikající v hotelnictví a gastru, se bude věnovat zejména debatě na téma aktuální trendy na hotelové scéně a efektivní řešení moderního stravování, například jak má vypadat moderní snídaňové řešení.

SPOLUPRÁCE: Pytloun hotels 

  • SEKCE STREET FOOD

Tato sekce slibuje další zážitek pro návštěvníky. Čtyři pop-up restaurace a stánky, kde můžete ochutnávat a objevovat aktuální trendy v rychlém občerstvení. Těšit se můžete na Radka Příhonského a jeho Taco Truck nebo Take it Eazy. 

  • ZÁŠTITA: Česká Food Trucková asociace 

PARTNERSKÁ SEKCE

Na třicet dalších partnerských stánků nabídne své novinky na trhu a ochutnávky. Tito všichni spolu s makro ČR tvoří novou tradici – největší gastro přehlídku v České republice.

Více informací na makroczechgastrofest.cz

You may also like...