Nechte se okouzlit kombinací japonského ROKU Ginu a Kampotského pepře

ROKU Gin je japonský řemeslný gin, ve kterém se snoubí lokální ingredience, tradiční řemeslné postupy, japonská vytrvalost a péče. Aby toho ale nebylo málo, přinášíme vám variace, jak si tento unikátní gin, vyrobený z ingrediencí pocházejících ze srdce japonské přírody, vychutnat v netradičním provedení – a to v kombinaci s pravým Kampotským pepřem. Nejkvalitnější ingredience pocházející z nejlepších pěstitelských oblastí obohatí a povýší váš chuťový zážitek na zcela novou úroveň.

Běžný pepř vás pravděpodobně nijak zvlášť neokouzlí. Jeho chuť bude sice možná mírně pikantní, ale často nevýrazná. Pokud však ochutnáte pravý pepř z Kampotu, zjistíte, že takto kvalitní pepř v sobě může skrývat mnohá nečekaná chuťová překvapení, díky čemuž je ideálním společníkem pro vytříbenou chuť japonského ROKU Ginu.

„Harmonie s přírodou, kvalitní řemeslné zpracování a japonská pohostinnost – to jsou tři základní pilíře, na kterých si ROKU Gin zakládá. A právě harmonie s přírodou v podobě používání kvalitních surovin a důraz na řemeslný přístup nás se společností Pepper Field, která nám Kampotský pepř dodává, spojuje. I z tohoto důvodu byla naše spolupráce od úplného začátku velmi přirozená,“ vysvětluje Peter Bobula, Brand Ambassador STOCK Plzeň-Božkov.

ROKU Gin je navíc díky své vytříbené kvalitě a komplexnosti schopný pracovat se všemi druhy Kampotského pepře. Výborně se proto hodí jak ke klasickému černému, tak bílému, červenému, nebo i zelenému lyofilizovanému pepři. V této dokonalé souhře tak může perfektně ukázat nejen svou kořeněnou, ale také ovocnou a citrusovou stránku. „Přesvědčit se o tom mohli například návštěvníci pražského Ginfestu, na kterém byl koktejl s názvem „ROKU Pepper“ sestávající právě z ROKU Ginu, sirupu z červeného Kampotského pepře a sody úplně prvním vyprodaným,“ doplňuje Bobula.

Propojení kombinací těchto dvou prémiových surovin bude možné ochutnat ve vybraných barech, které od společnosti STOCK Plzeň-Božkov, českého distributora ROKU Ginu, dostanou pravý Kampotský lyofilizovaný pepř. Podobný drink si ale můžete zkusit i vy sami v pohodlí vašeho domova! Pár kuliček pepře navíc dovede k dokonalosti nejen klasické giny s tonicem – doporučujeme jej i v jednoduchých ginových limonádách s ROKU Ginem, citronovou šťávou, cukrem a sodou. Tak se usaďte a vychutnejte si tuto neuvěřitelnou kombinaci. Kanpai!

Tipy na drinky:

ROKU TONIC

Ingredience

● 4cl ROKU Gin
● Tonic – Fentimans
● Kampotský pepř
● Led

ROKU COLLINS

Ingredience

● 4cl ROKU Gin
● Čerstvý citron
● Cukr
● Soda
● Kampotský pepř

Čerstvý citron a cukr je možné nahradit Giffard Lemonade Base

ROKU Gin

ROKU znamená v japonštině „šest“ a právě tolik je základních surovin, které ginu propůjčily jeho charakteristickou bohatou a jemnou chuť. Jarem vás provedou květy něžné sakury, létem energizující čajové lístky Sencha a Gyokuro, podzimem pepř Sansho a zimou lahodný citrus Yuzu. Kromě těchto ikonických japonských surovin najdete v ginu i tradiční hořkost jalovce s tóny koriandru a citrusové kůry.

You may also like...