Restaurace Chateau Ctěnice nabídne v květnu chřestové menu a brunch na oslavu Dne matek

Romantická zámecká restaurace Chateau Ctěnice, která se nachází v Zámeckém areálu Ctěnice na severovýchodní hranici Prahy (Bohdanečská 259, Praha-Vinoř), nabídne milovníkům dobrého jídla od pondělí 6. do 26. května speciální jarní chřestové menu plné jedinečných pokrmů z Českého chřestu z farmy Hostín u Vojkovic na Mělnicku. O víkendu 11.-12. května restaurace nabídne brunch na romantickou oslavu Dne Matek. Menu, sestavené zkušeným šéfkuchařem Denisem Wágnerem, spojuje tradiční kuchařské dovednosti s moderními kulinářskými technikami. Na začátku května se rovněž otevře nová venkovní terasa restaurace, která poskytne jedinečnou možnost vychutnat si nejen chřestové speciality, ale i krásný výhled na zámecké nádvoří. Terasa bude ideálním místem k odpočinku a prožití klidné atmosféry panství.

Denis Wágner

„Jaro přináší sezónu čerstvého českého chřestu a s ním naše speciální chřestové menu plné jedinečných pokrmů, jehož základem jsou produkty a suroviny od našich osvědčených lokálních dodavatelů. Těšit se můžete například na tartar ze zeleného chřestu s kachním zauzeným prsem, krém z bílého chřestu, grilované filátko z pražmy královské s chřestovým gratinem a o sladkou tečku se postará panna cotta z podmáslí s jahodami a samozřejmě s chřestem,“ představuje chřestové menu šéfkuchař Denis Wágner.

Restaurace Chateau Ctěnice disponuje 40 místy k sezení v příjemném prostředí zámecké restaurace v moderním stylu. Cihlové klenuté stropy, hrubý štuk a podlaha z těžké dlažby propůjčují interiéru restaurace autentický vzhled. Restaurace nesází na překvapivé kreace, ale na klasiku kladoucí důraz na čerstvé suroviny od lokálních dodavatelů. Českou a mezinárodní kuchyni v moderním pojetí podtrhuje selekce vín z Moravy, Itálie či Španělska.

Chřestové menu restaurace Chateau Ctěnice

Předkrm: Tartar ze zeleného chřestu s kachním zauzeným prsem a francouzskou omáčkou choron, maliny
Polévka: Krém z bílého chřestu s bramborovou kroketou s vůní bazalky, mandlové lupínky
Hlavní chody: Grilované filátko z pražmy královské, chřestový gratin, šafránový krém s pistáciovým prachem 
Variace zeleného a bílého chřestu s hráškovými lívanci, ztraceným vejcem, citrónovo-bylinkový sabayon
Dezert: Panna cotta z podmáslí s jahodami a chřestem 

Menu se budou podávat od 6. do 26. května každý den od 12:00 do 21:00.


Den matek a víkendový brunch v
restauraci Chateau Ctěnice:

Nezapomenutelný brunch v Den matek v restauraci Chateau Ctěnice čeká na celou rodinu! Užijte si společně vybrané gastronomické pochoutky v romantickém prostředí. Vaše děti se mohou těšit na chutné pokrmy z naší dětské nabídky. Přijďte oslavit tento významný den v kruhu svých nejbližších a učiňte ho výjimečným díky unikátní atmosféře a péči, kterou vám Chateau Ctěnice nabídne.

Menu:

  • Vejce Benedict na křupavém toustu s holandskou omáčkou, zastřené vejce, sekaná pažitka
  • Zámecká kulajda s lesními houbami a čerstvým koprem
  • Wafle s malinovým mascarpone, skořicový cukr, máta, lesní ovoce

Dětské menu:

Kuřecí řízek s bramborovým pyré a máslovou omáčkou
Přírodní kuřecí plátek s bramborovými hranolkami a máslovou omáčkou
Smažený sýr s bramborovými hranolkami a přepuštěným máslem
Domácí tagliatelle s boloňskou omáčkou, Grana Padano
Bramborové šišky s mákem nebo praženou strouhankou, přepuštěné máslo
Dukátové buchtičky s teplým vanilkovým krémem

Brunch se bude podávat o víkendu 11. a 12. května od 12:00 do 15:00.

You may also like...