Ve třetím díle pořadu Šéfem za pár minut předvede Zdeněk Pohlreich recepty na ryby
Nový pořad televize Prima, Šéfem za pár minut, přináší neotřelý pohled na vaření. Když své síly spojí Zdeněk Pohlreich s Ivetou Fabešovou, výsledkem může být jedině: oslnivá kuchyně v každé rodině. Diváci mohou sledovat skvělé tipy na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně mají ve spíži, 12. listopadu ve 22.30 nebo v repríze v neděli 15. listopadu v 10.30.
Ekonomické vaření nemusí být nudné a nezáživné. Jak tvrdí Zdeněk Pohlreich ve třetím díle pořadu Šéfem za pár minut: „Zkuste přijít na chuť rybám. Jsou sice dražší, ale zato se z nich dá udělat tolik variant jídla, že vám to ani nepřijde.“
Na jaké recepty se můžete těšit tentokrát?
- Losos pečený na citronovém lůžku s medem a pažitkou
- Penne s lososem a rajčatovým sugem
- Žloutkové věnečky
- Cuketové placičky s jogurtovo-bylinkovým dipem
Podle šéfa je jasné, že výše uvedené dobroty jsou chutné, skvělé a nevysají peněženku. Navíc jedna ze surovin je natolik variabilní, že se z ní dá připravit hned několik pokrmů.
Jediné, co upřesňuje šéf během vaření, je to, abyste sázeli na kvalitní suroviny. Díky nim totiž nemůžete nic zkazit a každé z vašich jídel bude výborné.
Iveta Fabešová vás tentokrát naučí perfektní odpalované těsto. Připraví z něj věnečky, vy můžete po zvládnutí receptury ohromovat rodinu větrníky i dalšími dobrotami. Ovšem zhodnoceno Ivetou i Zdeňkem, klasické věnečky jsou: „nechutně dobrý“.
Nakonec dojde i na plevel ze zahrádky – tedy cuketu. Ta si žije svým životem, nepotřebuje péči – a večeře je z ní výborná. Šéf vysvětlí, jaká velikost je pro přípravu večeře nejlepší a proč je nenechat přerůst. I co znamená název „mléčná cuketa“.
Vyzkoušejte recepty, které nezruinují váš rozpočet, a získáte pochvalu všech členů rodiny. Protože když se na přípravu jídel a fungování kuchyně podíváte jako šéf, zbytky na vyhození zkrátka nebudou. Navíc – jídlo okořeněné spoustou humoru chutná nejlíp.
Foto: FTV Prima