Yuzu tea je netradiční horký nápoj, který zahřeje a dodá vitamíny

Díky velkému množství vitamínu C po staletí se Yuzu tea pije v Jižní Koreji jako prevence proti chřipce. Šťáva, kůra i semena ovoce yuzu mají řadu pozitivních účinků, nejen antioxidační, ale také protizánětlivé, protirakovinné či antimikrobiální vlastnosti. 1

„Velkou výhodou Yuzu tea je, že se s ním dá opravdu čarovat. Připravíte z něj nejen mnoho variant horkých nápojů, které nám přijdou vhod teď v zimě, ale také spoustu studených, alkoholických i nealkoholických variant. Využijete ho také při přípravě dezertů,“ říká Eliška Hynková ze společnosti Yuzu.

S rumem nebo zázvorem?

Už ze samotného Yuzu vytvoříte skvělý horký nápoj: „Stačí ho dát do hrnku a zalít vodou. Vznikne tak nápoj s velice netradiční, ale báječnou chutí,“ doplňuje Hynková. Yuzu tea můžete přidat také do čaje místo medu a citronu. Varianta se zázvorem je pak absolutním zabijákem bacilů. Překvapivě skvělé je i jako doplněk matcha čaje. „A pokud máte rádi něco ostřejšího, můžete Yuzu tea podle chuti doplnit rumem,“ dodává Hynková.

Yuzu tea se zázvorem

Budete potřebovat: 250 ml vroucí vody, 40 g yuzu (2 lžíce), 20 g zázvoru

Do hrnku si nalijeme vroucí vodu. Lžicí nabereme Yuzu a rozmícháme ve vroucí vodě. Poté oloupeme zázvor a nakrájíme ho na plátky nebo kostičky. Zázvor dáme do hrníčku s čajem a necháme 5-7 minut louhovat, poté ho vyjmeme a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Více receptů naleznete na www.yuzu.cz

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...