Jak se stát Šéfem za pár minut, prozradí Zdeněk Pohlreich divákům v novém pořadu již 29. října

Nový pořad televize Prima, Šéfem za pár minut, přináší neotřelý pohled na vaření. Když své síly spojí Zdeněk Pohlreich s Ivetou Fabešovou, výsledkem může být jedině: Oslnivá kuchyně v každé rodině. Diváci mohou sledovat skvělé tipy na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně mají doma, už 29. října ve 22.30 nebo v repríze v neděli 1. listopadu v 10.30.

Televize Prima se tímto pořadem vrací zpátky ke kořenům kuchyně, ke zdravému, chutnému a ekonomickému vaření z dostupných surovin, které zužitkujeme beze zbytku. To však ani trochu neznamená ztrátu kvality či pestrosti pokrmů. Zdeněk Pohlreich tak divákům ukáže, že i z obyčejných surovin se dají vytvořit neobyčejná jídla, kdy si i gurmán přijde na své. Hlavním mottem této kuchařské série je: „Používat selský rozum v kuchyni se vyplácí.“

Roman Mrázek, programový ředitel skupiny Prima, vysvětluje: „Zdeněk Pohlreich je po léta rodinným stříbrem Primy. Jako šéf dokáže pobavit a předvést to nejlepší i v těžkých dobách a věřím, že právě to diváci ocení. Stejně jako rozšíření pořadu o část cukrářskou, které se skvěle zhostila populární a vždy usměvavá cukrářka Iveta Fabešová.“

„Člověk by nikdy neměl rezignovat na to, co jí, protože i z jednoduchých surovin se dá vařit skromně, chytře a skvěle,“ vysvětluje Zdeněk Pohlreich nový koncept pořadu, který bude bavit nejen milovníky vysoké gastronomie, ale také ty, kteří musí denně nasytit rodinu. S ohledem na rozpočet rodiny, ale s pevně nasazenou laťkou kvality.

Vzhledem k tomu, že k chutnému jídlu patří jako tečka na závěr také dezert, povolal si šéf na pomoc skvělou cukrářku Ivetu Fabešovou. Ta dodává: „Věřím, že naše spolupráce bude diváky bavit. Zdeněk je opravdu velký profesionál, a pokud jsem mohla přispět svou cukrářskou troškou ke skvělému výsledku, mám radost. Navíc musím dodat, že mi samozřejmě bylo velikou ctí s panem Pohlreichem pracovat, je to skvělý profesionál. Ale zároveň jsem byla vděčná za lidský přístup, protože jsem z něj měla, přiznávám, velikou trému. A děkuji za to, že mi smíchem prodloužil život o pár let. Snad se u pořadu budou stejně bavit i diváci.“

Hned v prvním díle se diváci mohou těšit na precizní zpracování kuřete – do posledního detailu. A také na tip, jak připravit vláčnou čokoládovou bábovku, kterou si pamatují z doby, kdy jezdívali ke své babičce. Snadno si tak ověří, že nejde o nic složitého a že jejich umění bude chváleno celou rodinou. A v neposlední řadě i peněženkou. Protože když se na přípravu jídel a fungování kuchyně podívají jako šéf, zbytky na vyhození zkrátka nebudou. Navíc – jídlo okořeněné spoustou humoru chutná nejlíp.

Recepty k prvnímu dílu:

Kuře s hořčičným semínkem

celé kuře, sůl, pepř, badyán, hořčičné semínko, celá skořice, fenykl, hřebíček, sójová omáčka, worcestrová omáčka, rostlinný olej, chilli paprička, brambory, jarní cibulka

Kuře rozřízněte na zádech a rozevřete ho, abyste urychlili jeho pečení. Důkladně ho osolte a opepřete a dejte do mísy, kde ho budete marinovat. Na suchou pánev dejte zahřát hvězdičku badyánu, kousek celé skořice, hořčičné semínko, fenykl a několik hřebíčků. Než se koření rozvoní, kuře v míse zakapejte sójovou omáčkou, worcestrovou omáčkou a olejem. Pak k němu přisypte opečené koření a podle chuti jednu nasekanou čerstvou chilli papričku. Kuře propracujte s marinádou a nechte ho chvíli odležet. Do pekáče kápněte trochu oleje a kuře do něj položte prsy dolů. Navrch nalijte zbylou marinádu. Rozpalte troubu na 180 °C a nechte péct. Po dvaceti minutách kuře otočte a přidejte do pekáče omyté neloupané a posolené brambory. Než bude kuře s bramborami hotové, opečte na pánvi s trochou oleje osolenou a opepřenou celou jarní cibulku. Kuře naporcujte, přidejte opečenou cibulku a podávejte.

Čokobábovka z mléčné čokolády

270 g bílků, 90 g cukru krupice, 130 g másla + na vymazání formy, 60 g rostlinného oleje, 300 g mléčné čokolády, 180 g cukru krupice, 180 g žloutků, 165 g hladké mouky + na vysypání, 10 g kypřicího prášku

Nejprve si z bílků a menší části cukru vyšlehejte tuhý sníh. Bílky na sníh by měly mít ideálně pokojovou teplotu. Mléčnou čokoládu rozehřejte spolu s máslem, olejem a cukrem. Nezapomeňte směs průběžně míchat, aby se nespálila. K teplé, ale ne horké, čokoládové směsi přimíchejte žloutky, část hladké mouky s kypřícím práškem a promíchejte vše do hustého těsta. Pak směs vysypte do sněhu a promíchejte stěrkou. Přisypte zbytek mouky a opatrně vymíchejte. Formu na bábovku vymažte máslem nebo olejem a vysypte hladkou moukou. Nalijte do ní těsto a dejte do trouby vyhřáté na 150 °C. Bábovku pečte hodinu a půl a ještě horkou ji vyklopte. Zhruba po půl hodině, když bábovka trochu vychladne, ji pocukrujte a můžete servírovat.

You may also like...