Nové Bistro U Býka v centru Prahy představí ty nejlepší slovenské chutě
Nedaleko Prašné brány, v Hybernské ulici v centru Prahy, 5. března otevře unikátní Bistro U Býka. Zákazníkům na jednom místě nabídne to nejchutnější ze Slovenska přímo od tradičního slovenského výrobce a distributora masných výrobků, výsekového masa, ryb a lahůdek – společnosti TAURIS. Čerstvé uzeniny, speciality z masa či ryb podle originálních receptur, klasické saláty, ale také polévky, guláš, burgery… V Bistru U Býka bude každý den na výběr z kvalitních chlazených i teplých jídel určených pro přímou konzumaci v bistru či k zakoupení s sebou.
„Výrobky Tauris, které na Slovensku patří ke špičce v potravinářském segmentu, dovážíme na český trh již 10 let a těší se zde rostoucí oblibě. V Bistru u Býka si zákazníci budou moci dopřát to, na co jsme nejvíc hrdí: ikonickou košickou tresku, spišské párky či nejkvalitnější oravskou slaninu. V bistru rádi přivítáme nejen Slováky, kteří zde najdou kousek domova, ale i místní a také turisty, kteří chtějí ochutnat pravé česko-slovenské speciality,“ řekl prezident holdingu ECO – INVESTMENT a.s. Milan Fiľo.
Salám malokarpatský, Jelení s houbami, Nitran či Carmen, Mojmírovský uherák, Hybernia šunka, Zipser párky, Žitavská klobása, Domácí škvarky, Zipser královský bok, Staroslovenská tlačenka, Pirátské kousky v pikantním oleji, vajíčkový, vlašský i rybí salát… Stačí letmý pohled do nabídky Bistra U Býka a je zřejmé, že tohle místo se stane zdrojem dokonalých zážitků se slovenskou gastronomií. Základem budou slovenské produkty z portfolia tamní renomované potravinářské skupiny TAURIS, jejíž historie sahá až do roku 1461.
Součástí společnosti je od roku 2016 RYBA Košice, oceňovaný výrobce rybích delikates, včetně “národní rybí pochoutky” treskoslovenské tresky, která bude v Bistru U Býka rovněž k mání. V československém gastro konceptu nového bistra bude zastoupena také značka Crafted for Friends s průřezovým portfoliem produktů, jídel a nápojů reprezentujících to nejlepší z craftového Česka a nejbližšího okolí. Jejich tvůrci jsou například Pepper Field, Landcraft, Živina, limonády Něcojako, Zrno zrnko, rodinné řeznictví Čejka, Pražská čokoláda a další výrazná jména tuzemské craftové scény.