Pekárna Zrno zrnko uvádí dokonalé pečivo z čerstvého másla z La Formaggeria Gran Moravia

Kvalitní máslo je nezpochybnitelným králem každé pekárny, ve které to s poctivým řemeslem myslí opravdu vážně. Své o tom vědí v oblíbené pekárně  Zrno zrnko, kde týdně zpracují 150 kilo másla! Stejně jako u všech dalších surovin, také v tomto případě sáhli po tom nejlepším – extra čerstvém másle z La Formaggeria Gran Moravia, které se vyrábí v litovelské sýrárně Brazzale Moravia a.s..

„La Formaggeria Gran Moravia jsme si vybrali, protože jejich máslo je zkrátka nejlahodnější. Vyrábí se z přirozeně odstáté smetany vysoce kvalitního mléka určeného pro výrobu sýru Gran Moravia. Obsahuje minimálně 82 % mléčného tuku, maximálně 16 % vody a maximálně 2 % netuků. Navíc jde o české máslo od české firmy – doprava v rámci republiky tak snižuje uhlíkovou stopu,“ říká spolumajitel pekárny Zrno zrnko Ondřej Kuchař.

„Segment kvalitních pekáren nás zajímá a chceme do něj více proniknout. Jsme hrdí, že můžeme dodávat naše máslo zrovna do Zrno zrnko, protože z něj vyrábějí skvělé pečivo. Dokonce i my ho nabízíme v jedné z našich prodejen,“ říká ředitel La Formaggeria Gran Moravia Claudio La Carbonara.

Čerstvá spolupráce řemeslné pekárny Zrno zrnko a La Formaggeria Gran Moravia je vzájemná: Máslo z Litovle pozvedá chuť koláčů, šneků, vánoček, croissantů a dalších sladkých kousků v pekařských kavárnách Zrno zrnko k dokonalosti. A kváskové chleby, bagety  a další pečivo Zrno zrnko rozšířily sortiment nové prodejny La Formaggeria Gran Moravia v Praze na Výtoni.

Zrno zrnko je řemeslná pekárna v pražských Nuslích. Přídavné jméno „řemeslná” v  případě této pekárny není jen dobře vypadající slůvko bez obsahu, ale každodenní realita. Kváskové chleby, bagety, koláče, croissanty, loupáky… každý kousek tady pečou z těch nejlepších základních surovin, převládá ruční práce, která je jemnější než stroje, a těsto dostává dostatek času, aby se naplno rozvinula jeho chuť.

You may also like...