Tereza Obermajerová a její nová kuchařka NASLADKO

Zdravě, moderně, snadno

Na sladké se dá jít zdravě a tato kuchařka je toho důkazem. Kombinuje raw, veganský a bezlepkový i klasický přístup. Nevzdává se cukru, ale snaží se ho nahrazovat přírodními sladidly. Namísto pšeničné mouky je použita mouka zdravější. A i když se v kuchařce laktóza neřeší, najdete experimenty i s nemléčnými výrobky. Autorka Tereza Obermajerová peče klasické dorty a koláče, samozřejmě po svém, miluje raw dorty a vymýšlí sladké drobnosti ke svačině, kávě nebo aperitivu. Zkuste to jako ona – sladce a zdravě! A nebojte se, nebudete potřebovat žádné speciální roboty, vystačíte si jen s mixérem, holýma rukama a vařečkou.

Tereza Obermajerová o sobě:

Osudový zlom pro mě nastal, když syn slavil narozeniny. Dort bez chuti, z vyhlášené cukrárny, a za dva tisíce korun?! Odpovědí na zklamání byl můj první dort celý potažený marcipánem. Uspěla jsem tenkrát nejen u syna, ale i u okolí. Od té doby peču pro rodinu, pro známé a kamarády. Postupem času mě začalo zajímat i to, z čeho připravuji všechno to sladké. Klasika mi už moc nevyhovovala. A tak se zdravá výživa u mě začala pomalu zabydlovat. Zdravých receptů se mi za těch pár let nastřádalo na desítky. Kuchařka byla nejdřív sen. Ale nyní je tady. A já doufám, že i vám dopomůže k sladkému (zdravému) životu.