Veletrh FOR GASTRO & HOTEL vstoupil do 9. ročníku

Mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL ve dnech 10. až 13. října představí v PVA EXPO PRAHA novinky a trendy napříč segmentem HoReCa, nové technologie i produkty, nejlepší kuchaře v Česku i soutěže a exhibice barmanů a baristů. Odborným vrcholem veletrhu je kongres s tématem Úspěšný podnik v digitální době. 

Přesně 320 vystavovatelů z 16 zemí představí své produkty a technologie ve svých expozicích na 9. ročníku mezinárodního veletrhu FOR GASTRO & HOTEL. Letos poprvé je první den akce, čtvrtek 10. října, zaměřen výhradně kontraktačně. Je tedy určen profesionálům z oboru, kteří se na veletrh předem registrovali. Od pátečního rána již bude akce, která je v souběhu s veletrhem nábytku, interiérů a bytových doplňků FOR INTERIOR, přístupná i široké veřejnosti.

Největší odborné setkání
Ve čtvrtek 10. října o digitálním trhu v pohostinství na celodenním KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL hovořil prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek, o budoucnosti technologií pro hotely a restaurace Petr Mára, expert na využití moderních technologií. Jak zkrotit rizika bezpečnosti potravin díky aplikaci SafeOps, poradí v případové studii Airport Food Services Hana Brožková, Lead Auditor FOOD. Tajné recepty z kuchyně digitálního marketingu prozradili Vladimír Buťa z Mediatelu a Pavel Suchánek s Alešem Markvartem ze společnosti MAKRO přednášeli na téma: Měla by restaurace fungovat jako továrna na pantofle?

Návštěvníci kongresu si užili křest a autogramiádu knihy Kuchařka Zlatého kuchaře.

Seznamte se (nejen) s Kuchařem roku
V rámci veletrhu se uskuteční také tradiční klání Kuchař roku, které proběhne pod taktovkou Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Během čtyřdenní soutěže se představí 12 profesionálů, kteří v předchozích kolech nejvíce oslovili odbornou porotu a postoupili do velkého finále. Na FOR GASTRO & HOTEL se ovšem budou udělovat i další tituly. Pro své ceny si sem přijdou mladí talentovaní kuchaři a vítězové Kuchařského MAKRO pětiboje.

Na veletrhu bude také připraven atraktivní program GASTRO TOUR, který přinese zajímavé přednášky, workshopy, semináře s ochutnávkami i setkáními s řadou špičkových gastronomů. Tyto osobnosti seznámí účastníky s aktuálními trendy a rády se podělí o své znalosti a vědomosti přímo v PVA EXPO PRAHA. Program se zaměří na kuchaře nové generace, uvede kuchařskou exhibici národního týmu AKC ČR i debatu na téma Je česká kuchyně stále sexy?

Foto: Petr Brodecký

Jednou z nejvýraznějších expozic letošního ročníku veletrhu je stánek společnosti MAKRO. Dominantou je obrovská expozice masa z celého světa s velkým množstvím druhů i řezů. Přímo před diváky se krájí sušená šunka Prosciutto di San Daniele a na své si přijdou i milovníci ryb, mušlí a ústřic ve speciální sekci. V Makro restauraci se zájemci mohou edukovat v otázce párování jídla s pivem a s čajem. Nechybí ani prezentace lokálních pekařů, široká paleta bylinek a zajímavosti z oblasti ovoce a zeleniny.

Pracovní portál Gastro-Jobs.cz ve čtvrtek 10. října na FOR GASTRO & HOTEL rozbalil burzu pracovních příležitostí v gastronomii a hotelnictví. Zúčastnili se jí desítky vystavovatelů z řad významných hotelových řetězců a restaurací, které nabízeli příležitosti pracovníkům v oboru HoReCa nebo zájemcům o ni. 

Nováčkem letošního ročníku FOR GASTRO & HOTEL je projekt WINE ZONE & TAPAS. Ten v Letňanech ve dnech 11. až 13. října představí široké veřejnosti malá a střední evropská vinařství, vinotéky a pohostinská zařízení. Chybět nebudou ani degustace, či prodej nabízených produktů. Na druhé straně nesmí pochopitelně chybět něco pro milovníky zlatavého moku. Své pěnivé klenoty na veletrhu představí i řemeslné minipivovary.
Více informací najdete na www.for-gastro.cz.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...