Vinograf sází na tradice. V Praze vaří typické české menu, v Ostravě krajové speciality

Skupina vinných barů Vinograf přichází v prvních měsících letošního roku s novými formami menu a napříč svými bary, ve kterých se vaří, přidává do nabídky pokrmy inspirované typickými surovinami a tradicemi dané lokality. V Praze tak mohou zákazníci nově ochutnat klasické české menu, v Ostravě zase plná a vydatná jídla reprezentující rázovitost hornické kultury.

Skupina vinných barů Vinograf skrze své nové limitované menu oslavuje krásu a tradici nejen českých surovin, ale i typických jídel různých částí naší země. Ve svých restauracích v únoru přidává do nabídky pokrmy inspirované právě danými lokalitami a tradičními surovinami úzce spojených s krajem nebo přímo jeho konkrétní kulturou. Speciální gastro menu lze ochutnat v pražském i ostravském Vinografu.

Nabídce pražského Vinografu se jako vždy pečlivě věnoval šéfkuchař Dušan Mackovič, který pro hlavní město sestavil typické české menu. Během února mohou zákazníci ochutnat například české trio složené z domácího sulcu, šunky a škvarkové pomazánky, nakládaný sýr ze Seletic, minutkový guláš z pravé svíčkové od Kloudy s bramboráčky nebo třeba pomalu pečenou kachnu podávanou s nádivkou ze sušených švestek, kaštanů a s vůní perníku.

V Ostravě se zase šéfkuchařce Monice Doležajové podařilo citlivě vystihnout rázovitost hornické kultury v podobně menu skládajícího se z lokálně vypěstovaných surovin a především vydatných surovin. Vinograf v Moravskoslezském kraji nabídne široký výběr polévek – chlebovou, kmínovou, klasickou česnečku nebo zelňačku a další. Z hlavních jídel si příchozí během února pochutnají například na havířovském guláši, bramborácích se zelím a uzeným, bigosu nebo ostravských klobásách na černém pivu.

“Rok 2023 ve Vinografu vnímáme jako návrat a respekt k naší zemi a lokálním surovinám. Speciální nabídnou vytvořenou na míru danému kraji také chceme symbolicky vzdát hold tradicím, které gastro lokalitu v průběhu času utvářely a až do nynějška ji reprezentují a těšíme se na zpětnou vazbu našich zákazníku. Pevně doufáme, že si každý v novém menu každý najde to své,” Jan Horešovský, zakladatel a majitel Vinografu. 

Vinograf je gastronomický koncept práce s vínem založený na zážitku. Jsme profesionálové, a to v našem pojetí znamená dobrou službu jakémukoli zákazníkovi, ať už je to odborník, nadšený amatér nebo naopak víno nezná. Ke každému zákazníkovi přistupujeme s pokorou a respektem, víno nás baví a rádi jeho svět otevíráme ostatním.

You may also like...