Nový koncept Globus Fresh se dnes otevřel na Pankráci

Dnes ve 14. hodin otevřela společnost Globus svůj menší, ale unikátní koncept Fresh na pražské Pankráci. Pod jednou střechou nabízí koncentraci svých silných stránek – gastronomie, čerstvých pultů a prodejny čerstvých potravin. „Přibližujeme se více do rezidenčních oblastí a s nabídkou toho nejlepšího z Globusu. To je naše cesta, jak oslovit nové i stávající zákazníky,“ řekl Hans-Jörg Bauer, jednatel Globus ČR. Zákazníci se v prostoru mohou svobodně pohybovat mezi restaurací, čerstvými pulty, bary i prodejnou, které tvoří jednu platební zónu. Plynulost provozu zajišťují online objednávky na pultech i samoobslužné pokladny pro závěrečné placení.

Hlavní prostor nového Globusu Fresh tvoří obsluhovaná restaurace, která nabídne snídaně, obědy i večeře. V nabídce bude denně i vegetariánské menu nebo sladká jídla. Fresh má vedle restaurace bufetovou zónu a kavárnu s kvalitním kávovým barem. Restaurace a kavárna nabízí ekologické řešení obalů pro odnos jídel a nápojů, tzv. zálohovaný systém „otoč kelímek“ a „otoč misku“. Prostor lze upravit i pro možnost pořádání rautů, uzavřenou společnost, oslavy… 

Řeznictví, pekařství, gastronomie a nákup na jednom místě

Globus do pankráckého Freshe přenesl i své vlastní výroby, z nichž pocházejí oblíbené produkty Poctivé výroby Globus. Zákazníci uvidí, jak cukrářky dělají zákusky i jak se peče od základu čerstvé pečivo. Každodenní nabídka čerstvých výrobků bude široká. Velký výběr poskytne i řeznictví, kde si mohou zákazníci nechat připravit porce masa podle vlastní potřeby. „Suroviny i výroba bude lidem na očích. Vše je autentické,“ říká za Globus Ivan Blažek, vedoucí nových formátů. Kromě gastronomie a pultů s čerstvými výrobky nabízí Fresh i menší samoobslužnou prodejnu s velkým výběrem alternativních potravin ze sekce Zdravý svět, nechybí ani základní drogistické zboží. O kvalitu služeb se zde stará 60 zaměstnanců. 

Moderní platební systém

Prostor je propojen do jedné platební zóny. Zákazník projde prostor s interní Fresh kartou, na kterou obsluha načte v průběhu návštěvy konzumaci a zakoupené zboží na pultech, sortiment z prodejny pak naskenuje na samoobslužných pokladnách. K dispozici jsou zákazníkům také klasické pokladny s obsluhou. Platba bude vždy jen jedna finální. Tu lze učinit hotovostí, bezkontaktně, ale i stravenkami včetně elektronických. „Globus Fresh je i po stránce IT systémů pro nás jiným vývojovým stupněm, pro který bylo třeba najít úplně nová řešení,“ řekl Hans-Jörg Bauer, jednatel Globusu.

Koncept Globus Fresh

Globus Fresh bude oproti hypermarketu vždy malým formátem. Koncepty Globus Fresh nemusí být vždy stejné velikostí ani svým sortimentem. První Globus Fresh byl otevřen v Pardubicích Dubině, jde o pultovou prodejnu na ploše 165 metrů čtverečních. Prodejna na Pankráci je na ploše 2000 m2 a má vlastní parkoviště pro 12 vozů. Pro Globus jsou tyto provozovny testovacím projektem, sbíráním zkušeností. Dle výsledku a zájmu se bude celý koncept rozšiřovat i do dalších měst.

Foto: Petr Brodecký

You may also like...