Ochutnejte slavnostní velikonoční menu v restauracích Pytloun Restaurants

V designové restauraci Talíř na Václavském náměstí, nebo vysoko na střešních terasách či ve vyhřívaných iglú s výhledem na Prahu v Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague, v romantické zámecké restauraci Chateau Ctěnice, ve středověké restauraci Old Armoury na Kampě nebo v restauraci Zlatý kohout v Liberci v ikonickém hotelu Imperial. Na všech těchto místech budou pro milovníky dobrého jídla připraveny slavnostní velikonoční menu a velikonoční brunche.

Pražská restaurace Talíř, která spojuje do unikátního konceptu styl servírování formou tapas a tradiční českou kuchyni, ve které hrají prim vždy čerstvé suroviny od pečlivě vybraných lokálních farmářů a dodavatelů, připravila slavnostní velikonoční menu, které se bude hostům servírovat od Velkého pátku 29. března do Velikonočního pondělí 1. dubna každý den od 12:00 do 21:00. Menu připravil zkušený šéfkuchař Denis Wágner, který ve svých receptech kombinuje tradiční kuchařské umění a moderní kulinářské techniky.

„Velikonoce jsou jedny z největších svátků v roce a pro tuto slavnostní příležitost jsme sestavili speciální menu, jehož základem jsou produkty a suroviny od našich osvědčených lokálních dodavatelů doplněné o tradiční jarní a velikonoční ingredience jako je medvědí česnek, vejce, velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem a další. Jako předkrm budeme podávat lahodnou králičí terinku s rebarborovým chutney a dipem z medvědího česneku. Z hlavních chodů si mohou hosté vybírat buď jehněčí roládu z rodinné eko farmy Zelené údolí Heřmanov na Vysočině, bramborové gnocchi s králičím hřbetem z farmy Rabbit Trhový Štěpánov a medvědím česnekem nebo Supréme z perličky z farmy Holýšov. O sladkou tečku se postará tradiční velikonoční máslový mazanec s mandlemi, omáčkou z bílé čokolády s vůní vaječného likéru, višně, karamel,“ představuje velikonoční menu šéfkuchař Denis Wágner.

Stejné velikonoční menu si mohou hosté vychutnat také v Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague, který je s restaurací Talíř propojen výtahem a je situován na střešních terasách hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague na Václavském náměstí. Během zimních měsíců a chladného počasí nabízí hostům posezení ve vyhřívaných průhledných iglú vybavených stoly s křesly a kožešinami, s nádherným 360° panoramatickým výhledem na Pražský hrad, Františkánskou zahradu, Václavské náměstí a celé panorama Prahy.

Šéfkuchař Denis Wágner vede kromě restaurace Talíř také zámeckou Restauraci Chateau Ctěnice, nacházející se na severovýchodní hranici Prahy v Zámeckém areálu Ctěnice, která připravila obdobné tříchodové velikonoční menu a na Boží hod velikonoční v neděli 31. března od 12:00 do 15:00 hodin také slavnostní velikonoční brunch, v rámci kterého si hosté pochutnají na vejci Benedikt, zámecké kulajdě a velikonočním máslovém mazanci.

Obdobný velikonoční brunch nabídne svým hostům také Restaurace & Snack bar Old Armoury, která se nachází v přízemních prostorách hotelu Pytloun Old Armoury Hotel Prague **** (Všehrdova 450/16, Praha 1 – Malá Strana) v budově ze 17. století v krásném prostředí pražské Malé Strany přímo u parku Kampa na břehu Čertovky. Rytířský sál restaurace Old Armoury odráží atmosféru pozdního středověku. Původně se zde nacházela jízdárna. Dnes zde díky bohaté výzdobě historickými zbraněmi a dekoracemi a díky interiéru s klenutými stropy na hosty dýchá skutečně středověká atmosféra. Velikonoční brunch se zde bude podávat ve dnech 30. – 31. března vždy od 12:00 do 15:00 hodin.

Velikonoční degustační menu nabídne také liberecká restaurace Zlatý kohout jejíž historie sahá až do 30. let minulého století, kdy byl hotel Imperial (dnešní Pytloun Grand Hotel Imperial) postaven podle projektu Pavla Zeha hoteliérem Franzem Fiedlerem. Z této doby se příliš záznamů nedochovalo. Jisté je, že po dlouhé stagnaci v době hospodářské krize a zejména za druhé světové války se hotel probudil k životu v průběhu 50. a 60. let. V 80. letech se v prostoru dnešní restaurace nacházel populární snack bar Zlatý kohout. V roce 2015 získal hotel spolu s restaurací nynější podobu. Té vtiskli její nadčasově designovou podobu renomovaní architekti Vrtiška & Žák. Velikonoční degustační menu je dílem šéfkuchaře Jakuba Rumana a bude se podávat od 29. března do 1. dubna každý den od 12:00 do 21:00 hodin.

Velikonoční menu restaurací Talíř, Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague a restaurace Chateau Ctěnice

Předkrm:
Králičí terinka s rebarborovým chutney a dipem z medvědího česneku, kapustičky, mungo klíčky

Hlavní chody:
Jehněčí roláda na rozmarýnu, máslová bramborová kaše, velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem
Bramborové gnocchi s králičím hřbetem a medvědím česnekem
Supréme z perličky s hráškovým pyré, šťouchané brambory se špenátem, vinná omáčka

Dezert:
Velikonoční máslový mazanec s mandlemi, omáčka z bílé čokolády s vůní vaječného likéru, višně, karamel

Menu se budou podávat od 29. března do 1. dubna každý den od 12:00 do 21:00.

Velikonoční brunche v restauraci Chateau Ctěnice a v restauraci & Snack baru Old Armoury

  • Vejce Benedikt na křupavém toustu s holandskou omáčkou, zastřené vejce, sekaná pažitka
  • Zámecká kulajda s lesními houbami a čerstvým koprem
  • Velikonoční máslový mazanec s mandlemi, omáčka z bílé čokolády s vůní vaječného likéru, višně, karamel
  • Karafa s vodou
  • Sklenička čerstvého džusu 0,2 l
  • Sklenička šumivého vína 0,15 l
  • Káva nebo čaj dle výběru

Brunch se bude v restauraci Chateau Ctěnice podávat na Boží hod velikonoční v neděli 31. března od 12:00 do 15:00 hodin a v restauraci & Snack baru Old Armoury ve dnech 30. – 31. března vždy od 12:00 do 15:00 hodin.

Velikonoční degustační menu v restauraci Zlatý kohout

Předkrm
Králičí paštika, švestky, opečený chléb

Polévka
Krém z pečeného česneku, chlebové krutony, smažená cibulka

Hlavní chod
Jehněčí plec plněná špenátem a houbami, divoká kapustička, mrkev, brokolice, květákové veloute, šťouchané brambory se slaninou

Dezert
Mrkvový dort, mascarpone, vlašské ořechy

Degustační menu se bude podávat od 29. března do 1. dubna každý den od 12:00 do 21:00 hodin.

You may also like...