Sedmý díl pořadu Na houpačce ukáže jak na bylinkovou zahradu, pítko pro včely a skvělé mrkvové řezy

Rodinný život představuje základ spokojeného života. Chcete ten váš vylepšit také? Pak sledujte pořad Na houpačce. Sedmý díl rodinného pořadu sledujte už v sobotu 15. května v 17.55 na Primě. Každý, kdo má rád zdravý životní styl a rodinnou pohodu, jistě uvítá nový magazín Na houpačce. Týdeník plný inspirace, nápadů, ale také zábavy a toulek po České republice.

Rodina je úplně všechno. Mezinárodní den rodiny se bude slavit s rodinou Stiborových z Borovanského mlýna, kteří rozvíjejí místo, které je prodchnuto láskou a historií. Také tradicí a odpovědností k poctivému řemeslu. Zahradnice Petra vysvětlí, jak a kde založit bylinkovou zahrádku. Ideální je nedaleko kuchyně, aby to kuchař k bylinkám neměl daleko. A zjistíte, že existují i bylinky, které vydrží celou zimu. Ideální je bylinky prosázet květinami, keři a vybrat rostliny, které dodají pestrost. Pokud chcete, aby vám zahrada lahodila, zasaďte smil. Dočkáte se krásných žlutých květů.

Tématem dětského tvoření bude tvorba včelí oázy. Pokud se právě o včely nebudeme dobře starat, velmi brzy bychom mohli přijít nejen o ně, ale také o existenci. I to se během pořadu dozvíte.

Majitelka mlýna se pochlubí sbírkou prkének, andělů a dalších pohádkových postav, které k mlýnu neodmyslitelně patří. Takže vše, co dělá pohádkový mlýn pohádkovým mlýnem, najdete pod jednou střechou.

Eva si popovídá s Ludmilou na téma aromaterapie. Relaxovat se bude výrobou koupelové soli, která těší hned dvakrát. Jednou při výrobě, podruhé při spotřebě. Na co si dát tedy při výrobě pozor? To se dozvíte už v sobotu!

Farmou nás provedou Kuba s Matějem. Dokážou, že o rodinném statku vědí úplně všechno, a z přírodovědy si tak jedničku s hvězdičkou stoprocentně zaslouží.

Míša ml. výborně peče. Připraví mrkvové řezy, které si zamilujete. Recept je zde:

Suroviny na těsto:

  • 2 vejce 
  • 155 g třtinového cukru 
  • 105 ml rozpuštěného másla 
  • 120 g špaldové mouky 
  • 50 g vlašských ořechů 
  • 150–160 g mrkve 
  • 1 lžička skořice 
  • 1 lžička sody 
  • 0,5 lžičky soli 

Suroviny na přípravu krému: 

  • 250 g tvarohu
  • 200 g šlehačky 
  • med 

Vejce + cukr ušleháme do pěny, přilijeme máslo a vmícháme mouku, skořici, sodu a sůl. Dále vmícháme ořechy a mrkev, celé pečeme při teplotě 180 °C cca 25 minut. Následně po vychladnutí dozdobíme krémem a jedlými květinami a můžeme servírovat.

Na závěr se seznámíme s apiterapií. Tedy pobytem v domě, který zahřívají a ovoňují včely. To blahodárně působí na dýchací cesty. Kromě toho je prostor api-domku skvělý pro meditace. Vyzkoušíte ho?

Po pořadu Na houpačce bude následovat krátké okénko Eva testuje, ve kterém budou diváci testovat v domácích podmínkách produkty, které Evu v průběhu přípravy pořadu zaujmou. Praktické rady tedy budou obsaženy v každé minutě obou pořadů.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...