V Trezoru Špork vládne léto a s ním poprvé i sezónní letní menu

Do apartních gočárovských prostor bývalého bankovního trezoru v suterénu pražské restaurace Červený Jelen vstoupilo léto až tento týden. Přesněji řečeno letní menu, první v historii sezónních Trezorových menu šéfkuchaře Marka Fichtnera.

Inspirováno je rajčaty a Itálií, nechybí na něm třeba losos s miso, candát & rak a další vybrané delikatesy. Letní  menu je k dispozici každý týden od úterý do pátku od 18 do 22 hodin až do konce září, kdy jej nahradí menu podzimní.

„V Trezoru Špork vaříme hlavně to, co nás baví a pokud je to jen trochu možné, využíváme lokální suroviny. V letním menu narazíte na české hříbky (telecí svíčková) a lišky (liškové rizoto). Maso na hovězí tatarák pochází z české farmy od pana Kloudy a přeštický vepřík je z farmy z Mladotic,“ říká šéfkuchař Marek Fichtner. 

Předkrmy

Foie gras torchon, meruňky, pistácie, brioška * Losos, miso, okurka, fenykl, piniové oříšky * Hovězí tatarák z české farmy, želírované consommé, kapary, sušená rajčata, hlína z žitného chleba, vyuzená majonéza * Heirloom rajčata, bazalková zmrzlina, Panna cotta z Burraty, Champagne dresink * Králík, hřbet, ledvinka, slanina, špenátové pyré, konfitované brambory * Risotto & lišky, ryzlink, konfitovaný žloutek, tymián

Hlavní chody

Křepelka, třešně, mandlová kroketa, květák * Telecí svíčková, hříbky, krupičkové noky * Přeštický vepř, hřbet, ramínko, kukuřice, červená cibule * Kukuřičné kuřecí supréme, peperonata, rozmarýnová buchta, lilek * Candát & rak, račí bisque, račí ocásek, cuketa, cuketový květ, bulgur * Ratatouille, bramborové ravioli, omáčka z pečených paprik, Parmigiano Reggiano.


Sýry a dezerty

Selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí, rajčatová marmeláda, semínkové krekry, ořechy * Espresso mousse & zmrzlina z mléka * Michel Cluizel čokolády, karamel, brownies * Broskve & tvaroh, tvarohová zmrzlina, meringue

Vzhledem k omezené kapacitě kulinářského Trezoru je doporučeno včas si rezervovat místa na www.trezorspork.cz.

Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork.

You may also like...